امروز: یکشنبه 2 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
بلوک کد اختصاصی

مهندسی پی ( ژئوتكنیك )

مهندسی پی ( ژئوتكنیك )دسته: زمین شناسی
بازدید: 54 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 212 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 24

آزمایشهایی كه در آزمایشگاه برروی خاك برای تعیین خواص فیزیكی آنها انجام می شود ،بخش لازمی برای طراحی و اجرای پی سازه ها ، تعیین ویژگی و نیز بهبود این خواص و كنترل مشخصات و میزان تراكم خاك محسوب می شوند

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

مهندسی پی ( ژئوتكنیك )

مقدمه

در رشته مكانیك خاك و مهندسی پی یا ( ژئوتكنیك ) ، تعیین مشخصات خاك تعریفی از چگونگی رفتار و ویژگیهای خاك از اهمیت زیادی برخوردار است . در كارهای عمومی كه غالباً با خاك سروكار داشته و مجبور به تصرف در وضعیت موجود آن هستیم ، لازم است توانایی خاك برای تحمل بارهای وارده از سوی ما و نیز قابلیت آن به عنوان یك مصالح در روبرو شدن با حالات و شرایط متفاوت مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد . تمام این مطالب ما را به تعریف آزمایشهایی برای تعیین خواص مكانیكی و مقاومتی خاك و نیز احیاناً ویژگیهای فیزیكی آن رهنمون می سازد كشورهای مختلف سعی كرده اند آزمایشهای لازم را بصورتی ثابت تعریف كنند تا قابل استفاده در محلهای مختلف باشد و بتوان از نتایج آن برای مقایسه و نیز انجام كارهای پژوهشی سود و نیز از خطاهای دستگاهی و ... احتراز جست . اكنون تقریباً این آزمایشها به صورت ثابتی تعیین شده اند ، اگر چه ، پیشرفت تكنیك حساسیت ، دقت و یا سرعت آنها افزایش یافته است ولی تغییرات زیادی پیدا نكرده اند . البته ممكن است برای موارد خاصی ، آزمایشهای خاصی نیز ابداع شود . به هر حال با توجه به نیازهای پروژه های عمرانی درگیر با خاك بهتعیین ویژگیهای مقاومتی خاك ، آزمایشهایی ذكر شده است . این آزمایشها عمدتاً آزمایشگاهی و بنابراین كوچك مقیاس بوده و برروی نمونه های كوچكی از خاك انجام شده و مشخصات لازم را تعیین می كنند . در كنار این آزمایشها ، آزمایشهای صحرایی نیز وجود دارند كه در پروژه های مهم و حساس وجود آنها ناگزیر و به طور كلی نتایج اطمینان بخش تری را به ما خواهند داد .

هر چند هزینه انجام آنها قابل مقایسه با نمونه ها‌ی آزمایشگاهی نیست .

آزمایشهای آزمایشگاهی و تهیة گزارش

آزمایشهایی كه در آزمایشگاه برروی خاك برای تعیین خواص فیزیكی آنها انجام می شود ،بخش لازمی برای طراحی و اجرای پی سازه ها ، تعیین ویژگی و نیز بهبود این خواص و كنترل مشخصات و میزان تراكم خاك محسوب می شوند . باید به خاطر داشت كه خواص فیزیكی رسوبات طبیعی خاك در فاصله حتی چند صد متر یا فوت تغییرات عمده‌ای دارند . روابط تئوریك و تجربی اساسی و اصلی كه در مكانیك خاك استفاده می شوند در كارهای عملی نیز صرفاً وقتی استفاده می شوند كه پارامترهای فیزیكی مورد اشاره ای كه باید در این روابط به كار روند ، در آزمایشگاه به دست آمده باشند . لذا ، اطلاع و آموختن روش انجام این آزمایشها برروی خاك در آزمایشگاه ، نقش مهمی در حرفة مهندسی ژئوتكنیك دارد .

استفاده از دستگاه ها و وسایل آزمایشگاهی

از حیث قیمت ، قیمت این دستگاه همواره متغیر بوده است . برای آنكه نتایج خوبی داشته باشیم باید این دستگاه ها به خوبی نگهداری شوند . كالیبره كردن اجزای آنها مانند ترازوها و حلقه های بارگذاری ، باید بطور مداوم كنترل شود . لازم است تمام وسایل قبل و بعد از استفاده تمیز باشند . این امر در بهتر شدن نتایج نقش با اهمیتی دارد .

 ثبت اطلاعات

در هر آزمایش ، همواره عادت به ثبت اطلاعات در جدولی مناسب بلافاصله بعد از انجام آزمایش كاری لازم محسوب می شود بعضی اوقات ، دانشجو روی كاغذ با دستخط ناخوانا این اطلاعات را می نویسد ، در حالی كه این كاغذ ممكن است گم شود یا به دور افكنده شود این كار ممكن است موجب آن شود كه آزمایش تكرار شود و یا حتی نتایج ناصحیحی به دست آید .

 تهیة‌گزارش

 در كلاس درس بسیاری از آزمایشهایی كه شرح داده می شود باید توسط گروه های كوچك(3.2 نفره ) انجام شود ولی هر گزارش باید توسط یك یك دانشجویان تهیه شود . این كار باعث بهبود مهارت دانشجو در نوشتن و تهیه یك گزارش فنی است . هرگزارش باید دارای اجزای زیر باشد :

1- جلد : شامل عنوان آزمایش ، نام و اطلاعات لازم كه بر اساس آنها آزمایش انجام شده است .

2-صفحه بعد از جلد : شامل فهرست عناوین زیر:

الف – هدف از آزمایش

ب- وسایل آزمایش

ج- تصویر شماتیك وسایل آزمایش

د- توضیح مختصری از وسایل اصلی مورد استفاده در آزمایش

3- نتایج این قسمت شامل :

الف – صفحه (‌صفحات ) اطلاعت و ارقام

ب – نمونة‌محاسبات انجام شده

ج- منحنیهای مورد نیاز

4- بحث در مورد دقت آزمایش و منابع خطا

 نكاتی دربارة منحنیها و جداول لازم در تهیة گزارش

منحنیها و جداول تا حد امكان باید مشخص و تمیز ارائه شوند واحدها همواره ذكر شوند .منحنیها تا حدی كه می شود بزرگ رسم شوند و شماره گذاری گردیده و توضیح لازم در زیر آنها داده شود . نمونه ای از یك منحنی كه به شكل بدی رسم شده ومنحنی ای كه خوب رسم شده است در شكل 1-1 آورده شده است در جایی كه نیاز است از قوس و خط مستقیم نیز استفاده كرد .

شكل 1-1( a) منحنی بد رسم شده ای بری تغییرات وزن مخصوص خشك خاك نسبت به درصد رطوبت و (b) منحنی خوب ترسیم شده ای كه از هان نتایج

واحدها

نتایج مربوط به آزمایشهای انجام شده در آزمایشگاه باید استفاده از یك سیستم واحد مشخص بیان و نوشته شوند .به این منظور می توان هم از سیستم بین المللی SI و هم سیستم انگلیسی استفاده كرد در زیر عناوین مورد نیاز و ضرایب تبدیل در دو سیستم مذكور ذكر شده اند 

جهت دریافت فایل مهندسی پی ( ژئوتكنیك ) لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

برچسب ها : مهندسی پی ( ژئوتكنیك ) , طرح توجیهی مهندسی پی ( ژئوتكنیك ) , دانلود مهندسی پی ( ژئوتكنیك ) , مهندسی پی , ژئوتكنیك , زمین شناسی , , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر