امروز: شنبه 26 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
بلوک کد اختصاصی

گزارش كارآموزی ساختمانهای بتنی

گزارش كارآموزی ساختمانهای بتنیدسته: گزارش کارآموزی
بازدید: 32 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 16 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 24

گزارش كارآموزی ساختمانهای بتنی در 24 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش كارآموزی ساختمانهای بتنی در 24 صفحه ورد قابل ویرایش


مقدمه

بدرستی قدمت استفاده بشر از سرپناه یا بطوركلی به مفهوم امرروزی قدمت استفاده بشر از مسكن معلوم نیست ولی تقریبا آنرا می توان همزمان با پیدایش بشریت دانست ، زیرا چنین گمان می رود كه بشر از همان ابتدا برای مصون ماندن ا برف وباران وسرما وگرما وحمله حیوانات وهمچنین حمله سایر اقوام به غارها پناه برده واین غارها را می توان اولین محل سكونت برای بشر دانست واز آن زمان تاكنون انسانها همیشه به فكر آن بوده اند كه مسكنی راحت تر وبهتر برای برای خود تهیه نمایند .

در قرون اخیر كه رشد جمعیت در دنیا به طور چشمگیری روبه ازدیاد نهادوبشر از لحاظ علمی وفنی مشكلات بسیاری را حل نموده در ساختن مسكن نیز مانند سایر امورتحولات عمده ای بوجود آورد ودیگر ساختن خانه های تك واحدی جوابگوی احتیاجات جوامع  بشری نبوده وبه همین علت سیستم خانه سازی به كلی دگرگون شده واستفاده از مصالح مقاوم نیز مانند فولاد وسیمان در ساختمان رایج گردید ودراثر دسترسی به این مصالح وامكانات دیگر گسترش شهرها از افقی به عمودی تبدیل شد وامر آپارتمان سازی در ساختمانهای چندین طبقه متداول گردید .

ساختمانهای بتنی

ساختمانهای بتنی ساختمانی است كه برای اسكلت اصلی آن از بتن آرمه ( سیمان ، شن ، ماسه ، وفولاد به صورت میله گرد ساده یا آجردار ) استفاده شده باشد . در ساختمانهای بتنی سقفها به وسیله تاوه (دال ) های بتنی پوشیده می شود ، ویا از سقفها تیرچه وبلوك وسایر سقفهای پیش ساخته استفاده می گردد. وبرای دیوارهای جدا كننده (پارتیشن ها) ممكن است از انواع آجر مانند سفال تیغه ای ، آجر ماشینی سوراخ دار ، آجر معمولی كوره ای ویا تیغه گچی ویاچوب استفاده شده وممكن است از دیوار بتون آرمه هم استفاده شود.

در هرحال دراین ساختمانها شاه تیر ها و ستونها از بتن آرمه (بتن مسلح ) ساخته می شود .
قسمتهای مختلف  ساختمانهای بتونی     

اجزاء تشكیل دهنده یك ساختمان بتونی بشرح زیر میباشد :

    پی
     ستون
     تیرهای اصلی
     سقف
    دیوار

برای اجراء ساختمانهای بتونی به كارگاههای زیر نیاز داریم .

    كارگاه قالب بندی یا كارگاه نجاری
    كارگاه آماتوربندی
     كارگاه تهیه بتون
    كارگاه تهیه شن و ماسه

كلیات اجرا : مراحل مختلف ساختمان

قالب بندی

همانطوریكه می دانیم  در كارگاه های ساختمانهای بتونی سه كارگاه وجود دارد كه هم زمان به كار خود ادامه میدهند این سه كارگاه عبارتند از كارگاه بتن سازی – آرماتور بندی و قالب بندی از آنجای كه بتن قبل از سخت شدن روان می باشد لذا برای شكل دادن به آن احتیاج به قالب داریم . قالبهایی كه برای بتن ساخته میشود اغلب چوبی می باشد برای كارهای سری سازی از قالبهای فلزی نیز استفاده میشود .

قالبها و داربستهای زیر علاوه بر شكل دادن به بتن وزن آنرا نیز تا زمان سخت شدن تحمل می نمایند . بدین لحاظ اگر در اجرای آن دقت كافی نشود ممكن است در موقع بتن ریزی واژگون شده موجب خسارت شود در ساختمانهای بزرگ برای قالب بندی نیز باید محاسبه انجام گرفته شود و نقشه اجرایی تهیه گردد ولی در ساختمانهای كوچك بعلت كمی حجم بتن احتیاج به محاسبه و تهیه نقشه برای قالب بندی و داربست آن ندارد .

شكل قطعات بتونی با اندازه آنها كه باید ریخته شود باید بوسیله قالب تهیه شود . تخته و چوبی كه برای قالب بندی مصرف میشود باید كاملا خشك بوده و در برابر رطوبت تغییر شكل ندهد زیرا تغییر شكل قالب موجب تغییر شكل تیرها و ستونها و همچنین ممانهای وارده بر آنها موثر میباشد در ایران معمولا از تخته ای كه به نام چوب روسی معروف می باشد برای قالب بندی استفاده مینمایند .

این تخته باید به اندازه كافی نرم باشد تا در موقع نجاری دچار مشكل نشویم و از طرفی باید آنچنان محكم باشد كه بتوان وزن بتن و آرماتورها و كارگران بتن ریزی و وسایل بتن ریزی از قبیل چرخ دستی – ویبراتور و غیره را بخوبی تحمل كند.

ضخامت تخته های مورد مصرف در مورد ستونها و كف تیرها حداقل 3 سانتیمتر و ضخامت تخته های گونه تیرها و قالب دالها حداقل 2 سانتیمتر می باشد و پهنای تخته ها متناسب با ابعاد قطعهای می باشد كه قالب برای آن ساخته میشود مثلا برای تیری به پهنای 30 سانتیمتر باید از دو عدد تخته به پهنای 15 سانتیمتر استفاده نمود.

ولی معمولا در قالب بندی از تخته هایی به پهنای 15 تا 20 سانتیمتری و طول 4 متر استفاده می نمایند معمولا سطح تماس بتون و تخته قالب بندی را بوسیله روغن های معدنی خنثی شده ( بدون اسید و قلیا ) چرب می نمایند در هر حال باید از روغنی استفاده نمود كه در واكنشهای شیمیایی سیمان دخالت نداشته باشد.

مالیدن روغن به روی قالب بدان علت است كه اولا تخته كه در ابتدا كاملا خشك است آب بتون مجاور خود را نمكیده و موجب فساد بتون نشود و در ثانی در موقع باز كردن قالب تخته ها به راحتی از بتن جدا شوند و در صورت مناسب بودن برای قالب بندی بعدی مورد استفاده قرار گیرند زیرا از یك قطعه تخته برای چیدین بار قالب بندی میتوان استفاده نمود در برآورد هزینه ساختمان معمولا 3/1 قیمت تخته را برای هر بار قالب بندی منظور می نماكیند.

ولی معمولا عملا از یك تخته بیش از 5 الی 6 بار نیز میتوان استفاده كرد . در موقع مالیدن روغن باید كاملا دقت نمود كه آرماتورها به روغن آغشته نشود زیرا در این صورت روغن مانع چسبیدن بتن به دور میله گرد گردیده و جسم یكپارچه تشكیل نداده و بتن و آرماتور هر یك به تنهایی كار میكنند و موجب ضعف در همگن بودن فولاد و بتن میگردد .

زیرا فرض بر این است كه فولاد و بتون یكپارچه بوده و تنشها و كرنشهای آنها مساوی است . برای بهم بستن تخته ها به همدیگر از چوبهایی كه در اصطلاح قالب بندی به آنها چهار تراش میگویند استفاده میشوند. كوچكترین بعد مقطع این چهار تراشها كه به آن پشت بند هم میگویند نباید از 8 سانتیمتر كمتر باشد.
انواع قالب

قالب پی :

معمولا برای قالب بندی پی ها ا زآجر استفاده میكنند. بدین طریق كه بعد از خاكبرداری وتعیین محورها اندازه پی ها را با آجر چیده وبعد شناژ ها را نیز به آن متصل می نمایند ضخامت این آجر چینی حتی میتواند 10 سانتیمتر هم باشد بهتر است برای این آجر چینی از ملات گل استفاده شود زیرا دراینصورت بعد از سخت شدن بتون میتوان آجرهارا برداشته ومجددا استفاده نمود ولی در این طریق (دیوار 10 سانتیمتری وملات گل ) ممكن است در موقع بتن ریزی دیوارهای قالب تحمل وزن بتون را ننموده واز همدیگر متلاشی شود كه دراین صورت می باید قبل از بتون ریزی پشت كلیه قالبها با خاك ویا آجر ویا مصالح دیگر بسته شود بطوریكه به خوبی بتواند وزن بتون را بنماید . مشكل اساسی در این نوع قالب بندی آنست كه آجر ، آب بتون مجاور خود را مكیده وآنرا خشك نموده وفعل وانفعالات شیمیائی را در آن متوقف می نماید ودر نتیجه به ضخامت 5 سانتیمتر بتون مجاور خود فاسد میكند برای جلوگیری از این كار بهتر است رویه آجر با یك ورقه نایلون پوشانیده شود تا آجر وبتون مستقیما در تماس نباشند مزیت دیگرا ین ورقه نایلون آنست كه بعد ا زسخت شدن بتون آجرها به راحتی از قالب جداشده ومی تواند در محلهای دیگر مورد استفاده قرار گیرد . بهیچ وجه نباید تصور نمود كه قبل از بتن ریزی می توان دیوارهای قالب آجری را با پاشیدن آب سیراب نمود بطوریكه آجرها آب بتن را نمكند زیرا اولا با پاشیدن آب آجر كاملا سیراب نمیشود ودر ثانی مقدار زیادی آب در قالب جمع شده كه خارج كردن آن ا زقالب بسیار مشكل وحتی غیر ممكن می باشد واین آب داخل پی جای بتون را گرفته وموجب پوكی قطعه میشود .
ستون

بعد از بتن ریزی پی قفسهه آرماتورهای ستون را كه از قبل بافته و آماده شده است به آرماتورهای ریشه متصل می نمایند این كار باید حداقل 3-4 روز بعد از بتون ریزی پی انجام شود زیرا در غیر اینصورت با توجه بتون پی هنوز سخت نشده است در  اثر لنگر آرماتورهای ستون میله گردهای ریشه از جای خود تكان خورده و پی متلاشی می شود . بعد از بستن آرماتورهای ستون برای تثبیت موقعیت هر ستون ابعاد آنرا بوسیله تیرهای چوبی در پای ستون مشخص می نمایند باید توجه داشت كه هیچوقت نباید برای تثبیت ابعاد ستون با ریختن بتون در پای آن اقدام نمود .

آنگاه قالب های فلزی یا چوبی را كه از قبل اقدام نموده اند در اطراف ستون قرار داده و آنرا بوسیله سیم نجاری و میخ و یا میله گردهای مخصوص بهم دیگر متصل می نمایند آنگاه آنرا شاقول كرده و بوسیله چهار عدد تیر چوبی در جای خود مستحكم می نمایند بهتر است تیرهایی چوبی از بالا بوسیله میخ به قالب متصل كرده و پای آنرا در روی زمین بوسیله گچ محكم بنمایند هیچگاه نباید برای تكیه گاه این تیرهای چوبی از ستون های بتونی دیگر كه تازه ریخته شده است استفاده نمود . بعد از تثبیت كامل موقعیت ستون محور آنرا با ستون های مجاور از بالای ستون و پایین ستون اندازه می گیرند در صورت درست بودن اقدام به بتون ریزی می نمایند اگر ارتفاع ستون زیاد باشد پرتاب بتون از بالا و سقوط آن به ته قالب موجب جدا شدن دانه ها از یكدیگر می شود كه این خود موجب ضعف قطعه بتونی می باشد دراین مواد بهتر است به طرق مختلف از سقوط بتون از ارتفاع زیاد جلوگیری بعمل آید مثلا می توان یكی از اضلاع قالب ستون را تا نیمه كار گذاشته بعد از بتن ریزی تا آن سطح قالب را تكمیل نمایند . در كارگاههای كوچك كه بتون ستونهای دستی ریخته می شود . بهتر است بتون مخصوص ستون راقدری رقیق تر تهیه نمایند تا به خوبی قالب را پر نماید البته توجه نموده كه برای تهیه بتون رقیق باید از عیار سیمان بیشتر استفاده نمود مثلا بهتر است ستون را با عیار 400 تا 450 كیلو سیمان در متر مربع شن و ماسه ساخته شود به تدریج كه قالب را پر می نماید باید دقت نمود كه بتون تمام زوایای قالب و میله گردها را پر نماید تا بعد از قالب بتون ریخته شده كرمو نباشد . برای این كار می توان با نواختن ضربه های ملایم و یكنواخت بدنه قالب بتن را جابه جا نمود . با توجه به این كه قسمت فوقانی آرماتورهای ستون آزاد می باشد در موقع بتون ریزی ستون ها باید توجه نمود كه قفسه آرماتور درست در وسط قالب بوده و كلیه آرماتورهای طولی در بتن غرق شود و یا بعبارت دیگر ورق نازكی از بتون روی تمام آرماتورها را به طور یكنواخت بپوشاند . اگر برای جابه جا كردن بتن از به نوسان در آوردن آرماتورها استفاده می شودباید این نوسان شدید نباشد كه میله گردها در خاتمه بتن ریزی از شاقولی بودن خارج شود مقطع اغلب ستون ها در ساختمانهای معمولی مربع یا مربع مستطیل می باشد . گاهی نیز دایره چند ضلعی می باشد . البته طبق نظر مهندس ارشیتكت و مهندس محاسب مقاطع دیگر نیز وجود دارد كه باید دقیقا طبق نقشه قالب بندی شود ولی در حال عرض مقطع ستون نباید از 20 سانتیمتر كمتر باشد و همچنین سطح آن نباید از 600 سانتیمتر مربع كمتر باشد . آرماتورهای طولی و عرضی ستونها باید طوزی به هم بافته شود كه در موقع حمل و نقل كار گذاشتن و بتن ریزی خطر جابه جا شدن آرماتورها و دور و نزدیك شدن آنها از همدیگر وجود نداشته باشد حداقل قطر آرماتورهای طولی 14 میلیمتر باشد . حداقل تعداد آرماتورهای طولی در مقاطع مربع و مربع مستطیل 4 عدد و در مقطع دایره 6 عدد و در مقاطع چند ضلعی به تعداد اضلاع می باشد .

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی ساختمانهای بتنی , کاراموزی ساختمانهای بتنی , کارورزی ساختمانهای بتنی , دانلود گزارش کارآموزی ساختمانهای بتنی , ساختمان , بتن

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر