رابطه بین کیفیت زندگی و فناوری همواره از دوران انقلاب صنعتی موضوعی دیرینه برای منتقدان اجتماعی وفلاسفه بوده است، به گونه ای که در عصر حاضر صحبت از کیفیت زندگی بدون استفاده از ابزار های فناوری امکان پذیر نمی باشد مهمتر آنکه اندیشیدن در باره فناوری به تنهایی درست نمی باشد زیرا انسانها خیلی سریع خود را با فناوریهای در دسترس تطبیق می دهند به نحوی که
قیمت فایل فقط 2,900 تومان
کیفیت زندگی و فناوری
چکیده
رابطه بین کیفیت زندگی و فناوری همواره از دوران انقلاب صنعتی موضوعی دیرینه برای منتقدان اجتماعی وفلاسفه بوده است، به گونه ای که در عصر حاضر صحبت از کیفیت زندگی بدون استفاده از ابزار های فناوری امکان پذیر نمی باشد . مهمتر آنکه اندیشیدن در باره فناوری به تنهایی درست نمی باشد زیرا انسانها خیلی سریع خود را با فناوریهای در دسترس تطبیق می دهند به نحوی که کمتر استفاده از این ابزارها باعث ایجاد هیجان درانسانها می شود و مهمترین دلیل آن استفاده از فناوری به عنوان جزء لاینفک عصر دیجیتال در ارتقای کیفیت زندگی انسان می باشد .
این مفهوم که فناوری روابط را مختل و اجتماع را تخریب می کند ، در سال های اخیر و به طور خاص در مورداستفاده از اینترنت عنوان شده است . در این نگارش ابتدا به بررسی تعاریف مرتبط با کیفیت زندگی و خانواده می پردازیم و در ادامه تاثیر فناوری در کیفیت زندگی را با توجه به الزامات عصر دیجیتال بررسی می کنیم .
فصل اول
طرح تحقیق
مقدمه
برخی صاحبنظران بر این باورند که فناوریهای پیشرفته در کنار آثار مثبت رفاهی و اقتصادی که برای بشر به همراه دارد، تأثیرات زیانباری بر جنبههای فرهنگی و اخلاقی زندگی انسان میگذارد. آنان با برشمردن مثالها و شواهد متنوع تجربی و تاریخی، نشان میدهند که چگونه فناوریهای نوین منجر به تضعیف نهاد خانواده، افزایش خشونت، قتل، جنایت، گسترش بیماریهای روانی همچون افسردگی، خودکشی و ... در جهان شدهاند.
گروه دیگری نیز علاوه بر تأیید دیدگاههای فوق، فناوریهای پیشرفته را از آن جهت که محصول تمدن و فرهنگ غربی میباشد، مطرود و مردود دانسته، معتقدند فناوریهای پیشرفته هیچ سنخیتی با فرهنگ دینی و اسلامی کشور ما ندارد. در نتیجه گسترش این فناوریها در کشور میتواند بستر نفوذ فرهنگ غربی را مهیا سازد.
در اینجا تلاش شده است با بررسی آثار و پیامدهای توسعه فناوری اطلاعات به عنوان یکی از فناوری های پیشرفته در سه سطح اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، دیدگاههای فوق مورد نقد و بررسی قرار گیرند.
بیان مساله
کیفیت زندگی مفهومی چند وجهی، نسبی، متاثر از زمان و مکان و ارزشهای فردی و اجتماعی است.
کیفیت زندگی دارای ابعاد عینی و بیرونی، ذهنی و درونی و متصور است. در نتیجه مفهومی بسیار انتزاعی است وتعریف آن ساده نیست. ارزش واقعی شناخت این مفهوم، ما را در جهت دادن به سیاست ها و برنامه ریزی های توسعه محلی و شناخت و اصلاح پارادایم های توسعه اقتصادی - سیاسی کمک می کند.
کیفیت زندگی در سطح فردی به جهان بینی فرد و نگاه او به زندگی بستگی دارد. همه بحث کیفیت زندگی سرانجام به فرد بر می گردد، این فرد است که باید احساس کند همه تلاشهایی که در سطح جهانی و ملی و محلی صورت می گیرد، زندگی او را بهبود بخشیده است.
زندگی هر فرد فرصتی است تکرار نشدنی و منحصر به فرد . یعنی هر فرد فقط یکبار در تاریخ هستی انسان متولد می شود و آن فرصتی است بسیار کوتاه و طول عمری است که در تاریخ کیهان لحظه ای بیش به حساب نمی آید.
باید این فرهنگ کوتاه را خردمندانه زیست و مدیریت کرد.
می توان کیفیت زندگی کاری را در دو بعد عینی (جهان واقعی) و ذهنی (جهان متصور) طبقه بندی کرد ، ابعادعینی را مواردی چون شغل مناسب، درآمد، مسکن، آموزش (دسترسی به فرصتها و پرورش قابلیتها )، سلامتی بهداشت - درمان ، کیفیت محیطی که در آن زندگی می کنیم ، خدمات، امنیت و محیط زیست برشمرد. ترکیب وتنوع نیازها، برداشت فرد از واقعیتها و احساس امنیت و آسایش، برخورداری از آنچه برای فرد اهمیت دارد، احساس رشد و پیشرفت، احساس عقب نماندن از زمانه، نگاه فرد به زندگی، رنج، درد، مرگ، بیماری محدودیت، مساله آینده،
پایداری، طبیعت و از همه مهمتر عشق از جمله ابعاد ذهنی این مفهوم است.
اهمیت و ضرورت تحقیق
در درون واحد اجتماعی خانواده پدر و مادر ار آغاز تولد کودکان به عنوان الگو برای آنان مطرح هستند ، نقش ومعنای اهمیت خانواده در بهسازی وضعیت بشر نیز در همین واقعیت نهفته است. چگونگی زندگی ، عادتها ، تمایلات و اهداف والدین از مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر کودکان هستند. بنابراین نوع رفتار والدین در هماهنگ سازی خواستها و تمایلات خودشان از یک سو و تمایلات خانوادگی و اجتماعی از سوی دیگر و همچنین تلاش پیوسته آنان برای تامین رفاه و سلامت روانی خانواده و نوع برخوردشان با وظایف دینی و اجتماعی از عوامل تاثیر گذار بر کیفیت زندگی می باشد.
تغییرات بوجود آمده در زندگی فردی و اجتماعی هر فرد با پیدایش پدیده اینترنت بر کسی پوشیده نیست ؛فناوری اینترنت در زوایای مختلف زندگی خصوصی و اجتماعی افراد تاثیرات و تغییرات زیادی را ایجاد کرده است. دراکثر خانواده های امروزی حداقل یک کاربر اینترنت وجود دارد و در جوامع پیشرفته تر تمام اعضا خانواده استفاده ازاینترنت را امری اجتناب ناپذیر می دانند. ارتباط سریع با افراد و موسسات ، سازمانها ، ارگانهای خصوصی و دولتی ،تسریع در امور مالی ، رشد اقتصادی و در نهایت رشد اجتماعی افراد و ارتقاء سطح آگاهی مردم از مهمترین دستاوردهای اینترنت بشمار می آید ، اما آنچه که قابل تامل است پیامدهای فردی و اجتماعی آن است که اعتیاد به اینترنت از مهمترین آنها است.
هیچ متخصصی نمی تواند ادعا کند که David Greenfield به اعتقاد برخی از پژوهشگران مانند گرینفیلد در این باره می گوید "با اینکه همانند (Kimberly Young ) وسواس به اینترنت مورد مسئله داری نیست . یونگ اعتیاد به دارو و مواد ، هیچ نوع اعتیاد شیمیایی واضحی در مورد اعتیاد به اینترنت مشاهده نمی شود ، کاربران اینترنتی مادامی که از کامپیوتر استفاده می کنند نسبت به احساسات و تجربیات دریافت شده ، وابستگی روانی پیدامی کنند و حداقل حدود پنج تا ده درصد کاربران بر خط این وابستگی را تجربه می کنند. بهتر است هر خانواده ای این سئوال را در ذهن خود داشته باشد که چگونه استفاده از اینترنت تبدیل به اعتیاد شده و چگونه زندگی اینترنتی
بر روی بقیه زندگی واعضاء دیگر خانواده اثر می گذارد ؟
هرچند شکاف نسل کاربران اینترنت در عصر ما وجود دارد و بیشترین استفاده کنندگان را نوجوانان یا حداکثرمیانسالان تشکیل می دهند ، اما این بدان معنا نیست که افراد مسن اعتیاد به اینترنت نخواهند داشت.
برای دلایل اعتیاد به اینترنت کافی است ساختار خانواده را بشناسیم و در قالب فضای موجود در جامعه آن را بررسی کنیم ، هرچند بسیاری از خانواده ها اصول اخلاقی را رعایت کرده و ساختار اجتماعی مقبولی ازخود ارائه می دهنداما در برابر موج فناوری و فضاهای آن قرار گرفته و تحت تاثیر عوامل منفی و مثبت آن قرار می گیرند.
فصل دوم
پیشینه تحقیق
مبانی نظری تحقیق
اثرات اقتصادی فناوری اطلاعات
ترکیب سختافزار، نرمافزار، اجزا و لوازم جانبی که فناوری اطلاعات را تشکیل میدهد، به طور جدی این ادعا را مطرح میسازد که شاخصترین وجه قرن 21، نفوذ فناوری اطلاعات به تمام فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. از اواخر دهه 1950 تا اوایل دهه 1980، سهم فناوری اطلاعات در تولید ناخالص داخلی ایالات متحده به چهار برابر افزایش یافت. در پایان دهه 1980، 100 شرکت برتر سیستمهای اطلاعاتی، جمعاً فروشی بالغ بر 250 میلیارد دلار داشتند. فناوری اطلاعات با توجه به سرعت رشد و بازدهی آن، در سرتاسر جهان مهمترین صنعت اشتغالزا با درآمدهای بالا برای قشر تحصیلکرده است. فقدان این فناوری در هر کشوری یکی از عوامل اصلی پدیده «فرار مغزها» است. اگر در گذشته کشورهای جهان بر مبنای میزان برخورداری از ثروت فیزیکی به کشورهای فقیر و ثروتمند تقسیمبندی میشدند امروز عامل دیگری به نام اطلاعات وارد میدان شده، بطوریکه کشورهاییکه از اطلاعات بیشتری برخوردارند فرصتهای رشد بهتری را بدست میآورند. برای مثال صادرات IT کشور در حال توسعهای همچون هند که در سال 1990 برابر با 150 میلیون دلار بود، در سال 1999 به 7.5 میلیارد دلار افزایش یافت.
ترکیب صنعت فناوری اطلاعات با خدمات بانکداری، پدیده جدیدی به نام «بانکداری الکترونیک» و «پول الکترونیک» را رقم زد. «پول الکترونیک» نوعی اطلاعات مالی است که در فایل هر یک از فعالان اقتصادی ذخیره شدهاست. این پول جایگزین اسکناس و پول نقد در معاملات اقتصادی خواهد شد که افزایش سرعت معاملات اقتصادی را در پی خواهد داشت. ، شفافیت اطلاعات اقتصادی سرمایهگذاران، شرکتهای سهامی، مالیاتدهندگان و ... از دیگر فواید به کارگیری فناوری اطلاعات در حوزه بانکداری است. بانکداری الکترونیک امکان تعیین ریسک و اعتبار تمامی فعالان اقتصادی را به آسانی مهیا میسازد. با تعیین ریسک سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی، فرآیند تخصیص منابع پولی و مالی دقت و صحت بالاتری خواهد داشت. اگر در گذشته، اجرای نظام بانکداری اسلامی به دلیل پیچیدگیهای اجرایی، عدم شفافیت در نحوه مشارکت بانکها، فرآیند تعیین سود پروژههای اقتصادی و تخصیص آن به صاحبان سپردهها و ... امری دشوار مینمود، با استفاده از IT، بانکداری اسلامی میتواند به یکی از جذابترین نوع خدمات مالی در جهان تبدیل شود. توجه روزافزون بانکها، موسسات مالی و سرمایهگذاران حتی در کشورهای غربی به این نوع نظام بانکی، خود موید همین مطلب است.
جهت دریافت فایل کیفیت زندگی و فناوری لطفا آن را خریداری نمایید
قیمت فایل فقط 2,900 تومان
برچسب ها : کیفیت زندگی و فناوری , طرح توجیهی کیفیت زندگی و فناوری , دانلود کیفیت زندگی و فناوری , ریاضی , کیفیت زندگی , اثرات اقتصادی فناوری اطلاعات , فناوری , آمار , , , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه