تاریخچه طولانی یونیكس كه می توان گفت بخشی از آن خوب و بخشی از آن بد می باشد مطالعه ای است در پشتكار و استقامت تغییرات ناگهانی در جهت توسعه نرم افزار و جشن پیروزی تكنولوژی خوب بر روش برخورد هرج و مرج طلبانه ای كه بعضی اوقات صنعت كامپیوتر با محصولات خوب پیش می گیرد به دهه 1960 برمی گردیم هنگامی كه پیشرفت و توسعه كامپیوتر حوزه كاری تعداد اندكی
قیمت فایل فقط 4,900 تومان
مفاهیم شبکه درسیستم عامل UNIX
تاریخچه طولانی یونیكس كه می توان گفت بخشی از آن خوب و بخشی از آن بد می باشد , مطالعه ای است در پشتكار و استقامت, تغییرات ناگهانی در جهت توسعه نرم افزار, و جشن پیروزی تكنولوژی خوب بر روش برخورد هرج و مرج طلبانه ای كه بعضی اوقات صنعت كامپیوتر با محصولات خوب پیش می گیرد .
به دهه 1960 برمی گردیم , هنگامی كه پیشرفت و توسعه كامپیوتر حوزه كاری تعداد اندكی شركتهای پیشگام در صنعت و دانشگاههای پیشرو بود . در این دوران اغلب تحقیقات در آزمایشگاههای بل , ام آی تی , و جنرال الكتریك ( تولیدكننده پیشروی كامپیوتر در آن زمان) صورت می گرفت . این سه كانون تحقیقاتی بر روی سیستم عاملی به نام
( Multiplexed Information and Computing System) MULTICS برای كامپیوتر بزرگ GE 645 تشریك مساعی كرده بودند . MULTICS پیروزی كاملی نبود, و بنابراین با شایستگی كنار گذاشته شد ( به همین ترتیب تلاشهایی كه بر روی كامپیوترهای GE صورت گرفت) .
در 1969, كن تامپسون محققی در آزمایشگاههای بل و یكی از طراحان MULTICS , بازی Space Travel را برای MULTICS نوشته بود . در روزهای اشتراك زمانی, كاربران باید برای زمانی كه بر روی كامپیوتر بزرگ صرف می كردند, هزینه می پرداختند . احتمالا Space Travel بازی خوبی بوده است, اما بر روی كامپیوتر بزرگ GE به خوبی اجرا نمی شد و برای بازی 75 دلار هزینه در بر داشت . حتی برای یك آزمایشگاه تحقیقاتی نیز این مقدار اسراف وحشتناكی محسوب می شد, بنابراین كن تامپسون و همكارش دنیس ریچی بازی را باز نویسی كردند تا بر روی كامپیوتر DEC PDP-7 كه آن موقع در آزمایشگاههای بل بدون استفاده بود, اجرا شد . اما به منظور بردن Space Travel به DEC , تامپسون باید سیستم عامل جدیدی برای آن می نوشت و در همین نقطه بود كه یونیكس امروزی ریشه گرفت .برایان كرنیگان دیگر محقق آزمایشگاههای بل به این سیستم عامل, لقب (Uuniplexed Information and computing System) UNICS را داد . سیستم عامل فوق در این راه به عنوان یونیكس شناخته شد و به كامپیوترهای قدرتمند تری منتقل گردید . در سال 1972, یونیكس به طرز دقیق بر روی 10 كامپیوتر در حال اجرا بود, و در سال بعد تامپسون و ریچی, یونیكس را با زبان برنامه نویسی C بازنویسی كردند . زبان برنامه نویسی C قابل حمل تر بود و كمك كرد كه یونیكس به سیستم عاملی تبدیل شود كه می توانست بر روی انواع متفاوتی از كامپیوترها اجرا گردد .یونیكس به عنوان یك محصول توسط سرپرست حقوقیش AT&T دچار مشكل شد, چون دولت از معرفی محصولات كامپیوتری به صورت تجاری جلوگیری می كرد؛ این موضوع تا پیش از تجزیه AT&T سایر بازیگران را از صحنه بازار كامپیوتر خارج سازد. به دلیل تقاضا, AT&T اصلا یونیكس را به دانشگاهها, دولت و بعضی از شركتها بخشید ( با مطالبه قیمتی اسمی به منظور پرداختن هزینه مواد اولیه ) .
یونیكس در بین سالهای 1974 تا 1979 در واقع یك محصول تحقیقاتی بود كه در دانشگاهها به منظور مقاصد آموزشی محبوبیت یافته بود . یونیكس 2974 شباهت چندانی به یونیكس 1979 نداشت؛ در طی این سالها برنامه های كمكی و ابزارهای بسیاری به یونیكس افزوده شدند و در همان زمان نیز صنعت كامپیوتر به سرعت توسعه یافت و با این توسعه, بازار بالقوه یونیكس رشد پیدا می كرد .
در این زمان توسعه یونیكس به آزمایشگاههای بل و AT&T محدود نمی شد . در سال 1974 دانشگاه بركلی كالیفرنیا كار خود را بر روی یونیكس آغاز كرد و Berkeley Software Distribution را تولید نمود . BSD, شامل بسیاری از برنامه های كمكی متداول مانند ویرایشگر متن vi و پوسته C بود كه می توانیم آنها را در یونیكس امروزی پیدا كنیم . تحقیق بر روی BSD تا امروز ادامه دارد .
اما یكی از معماران BSD به نام بیل جوی, سان میكروسیستمز را پریشان و هیجان زده نمود و در آنجا كار تحقیقات و توسعه خود را بر روی یونیكس پیشرفت داد . امروزه سان یكی از رهبران بازار ایستگاه كاری یونیكس است ( مجموعه SPARCstation این شركت برای اغلب مردم مترادف ایستگاه كاری یونیكس می باشد ), و SunOs تقریبا نگارش بسط یافته BSD است .
چندین شركت دیگر نیز از سان سرمشق گرفتند و نگارشهای مخصوص به خودشان از یونیكس را توسعه دادند . AIX از آی بی ام, Ultrix از DEC , و HP-UX از هیوات پاكارد, همگی مثالهایی از یونیكس نیمه اختصاصی می باشند . بعضی از نگارشها, مانند Coherent از Mark Williams Company , واقعا یونیكس نیستند, بلكه این نگارش فقط نرم افزاری است كه مانند یونیكس واقعی به فرمانهای یونیكس پاسخ می دهد .
در سال 1980 هنگامی كه مایكروسافت نگارش كاهش یافته ای از یونیكس به نام زنیكس را منتشر ساخت, یونیكس در دسترس كاربران ریزكامپوترها نیز قرار گرفت . شاید میكرسافت به دلیل شكل دادن اتحادی با آی بی ام مشهورتر باشد . این اتحاد, ( Disk Operating System ) DOC میكرسافت را به معروفترین سیستم عامل ریز كامپیوتر تبدیل ساخت . مسئوایت توسعه زنیكس به عهده شركت سانتا كروز ( شركتی كه بخشی از آن در مالكیت میكروسافت است ), گذاشته است و هم اكنون SCO UNIX محصول مهمی در دنیای یونیكس می باشد .
پیش از سال 1983, یونیكس وضعیت مطلوبی نداشت زیرا به طور رسمی پشتیبانی نمی شد ؛ AT&T هیچ تضمینی درباره آینده یونیكس نمی داد . این وضع در سال 1983 تغییر كرد, AT&T در این سال نگارش Unix system V Release 1 را منتشر ساخت و قول داد نرم افزاری كه برای این نگارش ایجاد می شود با تمام نگارششهای آینده یونیكس از AT&T سازگار خواهد بود .
اما سایر نگارشهای یونیكس چه شدند ؟ در فرآیند توسعه یونیكس تعدادی ناسازگاری در نگارشهای گوناگون به وجود آمده بود كه همین امر طراحی و توسعه یكنواخت نرم افزار را تا حدی مشكل می ساخت و می دانیم كه هر چقدر هم سیستم عامل خوب باشد, اگر برنامه های كاربردی سودمندی وجود نداشته باشند, هیچ كس تصمیم به خریداری و استفاده از سیستم عامل را نخواهد گرفت .
AT&T به همین دلیل, اتحاد بزرگ, یعنی UNIX System V Release 4 را معرفی نمود. این جدیدترین نگارش یونیكس, محبوب ترین و پراستفاده ترین فرمانهای SunOs, BSD, UNIX System V Release 3.2 و Xenix را تركیب می كند .
هم اكنون یونیكس در مالكیت ناول است كه یونیكس را به عنوان بخشی از خرید UNIX System Labs به دست آورد . از آنجایی كه صنعت یونیكس به منظور تعیین استانداردها پیش می رود, یونیكس فراتر از كنترل یك شركت است . حتی ناول نیز شعبه یونیكس را به گروه صنعتی X/Open واگذار نموده است .
هنوز هم نگارشهای متفاوتی از یونیكس در سرتاسر بازار شناور هستند . سولاریس از سان را داریم كه برای ایستگاههای كاری سان و كامپیوترهای شخصی مبتنی بر اینتل در دسترس است . Unixware از ناول را داریم ؛ و بسیاری از كاربران نیز در حال كشف قدرت یونیكس با لینوكس هستند, نگارشی با كاری مشابه یونیكس كه به صورت مجانی در دسترس قرار دارد و برای كامپیوترهای شخصی نوشته شده است .
به عنوان یك كاربر, مدیر سیستم یا طراح نرم افزار, نباید درباره این نگارشهای گوناگون و این كه آیا مشكلاتی برای شما ایجاد خواهند كرد, نگران باشید . این نگارشهای مختلف در یك مورد اشتراك دارند و آن یك مورد پیروی از استانداردها می باشد . در واقع, امروزه نمی توانید سیستم عامل, محدودتری پیدا كنید كه آینده اش در دست تعدادی خاص باشد .
چرا استانداردها اهمیت دارند ؟ زیرا استانداردها تضمین می كنند برنامه ای كاربردی كه برای بك نوع كامپیوتر طراحی می شود و از استانداردها پیروی می كند بر روی كامپیوتری از نوع دیگر نیز اجرا خواهد شد . گروههای مختلفی در شكل دهی استانداردهای یونیكس شركت دارند : ANSI, UNIX System Labs ( موسسه استانداردهای ملی آمریكایی كه استانداردهای POSIX را توسط موسسه مهندسین برق و الكترونیك, IEEE , سرپرستی می كند ) و X/Open .
یونیكس به دلایل گوناگونی به سیستم عامل بسیار محبوبی تبدیل شده است :
یونیكس قابل حمل است . چون یونیكس به زبان برنامه نویسی C نوشته می شود و مقید به هیچ سخت افزار خاصی نمی باشد, تقریبا به هر نوع كامپیوتری برده شده است . كامپیوترهای شخصی, آمیگاها, مكینتاشها, ایستگاههای كاری, كامپیوترهای كوچك, كامپیوترهای بزرگ, و سوپر كامپیوتر ها از هر نوعی, سیستم عامل یونیكس را اجرا می كنند .
این موضوع یعنی نرم افزاری كه بر روی كامپیوتری نوشته می شود , به كامپیوتر دیگری قابل انتقال است . شركتها دیگر به تولید كننده واحدی وابسته نمی باشند . آیا تا كنون عبارت فنی سیستمهای باز را شنیده اید ؟ از دیدگاههای مختلفی این عبارت مترادف یونیكس می باشد . در خرید سخت افزار و نرم افزاری كه بایستی بتواند در طرح محاسباتی شما مجتمع گردد, آزاد هستید. بله, همیشه در هنگام آمیختن انواع و معماریهای سخت افزاری متفاوت مشكلاتی وجود خواهد داشت , اما حداقل لزومی ندارد كه تمام تجهیزات خود را از تولیدكننده یا فروشنده واحدی خریداری كنید . چنین تولیدكننده ای می تواند با سخت افزار و نرم افزار اختصاصی, شما را در موقعیت سختی قرار دهد . نمی خرد . در عوض, سیستم عاملی را انتخاب می كنید كه قادر به اجرای برنامه های كاربردی دلخواهتان باشد . یونیكس برنامه های كاربردی قدرتمندی را در تقریبا هر نوع نرم افزار از نشر الكترونیكی تا خوكارسازی اداری را دارا می باشد .
جهت دریافت فایل مفاهیم شبکه درسیستم عامل UNIX لطفا آن را خریداری نمایید
قیمت فایل فقط 4,900 تومان
برچسب ها : مفاهیم شبکه درسیستم عامل UNIX , دانلود مفاهیم شبکه درسیستم عامل UNIX , سیستم عامل , سیستم عامل , نشر الكترونیكی , نرم افزار اختصاصی , شبکه , یونیكس , کامپیوتر , نرم افزار , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه