امروز: جمعه 21 دی 1403
  • فروشگاه ساز رایگان فایل و همکاری در فروش مارکت فایل
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
بلوک کد اختصاصی

بیکاری و عوامل موثر بر آن

بیکاری و عوامل موثر بر آندسته: مدیریت
بازدید: 69 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 93 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 15

در این مقاله بر آن شده ایم تا نگاهی هر چند گذرا بر پدیده بیكاری و عوامل تاثیر گذار بر آن داشته باشیم بیكاری را می توان از منظرهای متفاوت مورد كنكاش قرار داد و مسلماً پرداختن به چنین موضوع گسترده ای در یك مقاله نمی گنجد ولی سعی بر آن داریم تا نمایه ای از انواع بیكاری و عوامل موثر بر آن را مختصراً بررسی كنیم

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

بیکاری و عوامل موثر بر آن

مقدمه :

در این مقاله بر آن شده ایم تا نگاهی هر چند گذرا بر پدیده بیكاری و عوامل تاثیر گذار بر آن  داشته باشیم. بیكاری را می توان از منظرهای متفاوت مورد كنكاش قرار داد و مسلماً پرداختن به چنین موضوع گسترده ای در یك مقاله  نمی گنجد ولی سعی بر آن داریم تا نمایه ای از انواع بیكاری و عوامل موثر بر آن را مختصراً بررسی كنیم .

بیكار در اقتصاد به فردی گفته می شود كه در سن كار ( 15-65 ) جویای كار باشد اما شغل و منبع درآمدی پیدا نكند.

بیكاری در كشور های مختلف با توجه به نوع فرهنگ و حتی شرایط اقلیمی و اوضاع سیاسی و اجتماعی از علل خاصی ناشی می شود و گاه از عوامل مشترك پیروی می كند. به عقیده برخی از تحلیل گران و محققان عامل اصلی 70 درصد از ناهنجاریهای جامعه ناشی از بیكاری است، زیرا اشتغال می تواند از بروز بسیاری از ناهنجاریهای اجتماعی جلوگیری كند.

انسانها در كوششهای خود همواره سعی دارند نیازهای خود را ارضاء و به غایت مطلوب نزدیك شوند، از این رو اشتغال یكی از راههای اصلی و مهم نیل به این هدف تعریف می شود. همه انسانها به طور غریزی از بیكاری دائم رنج می برند و فراغت بیش از حد را كسل كننده می دانند. به عبارت دیگر لذت فراغت بدون كار و اشتغال قابل سنجش نیست.

اگر چه هر شخصی ویژگیهای شخصیتی و آمادگی ها و تمایلات خود را به محیط كار می برد ولی رفتار و نگرش ا و نسبت به شغلش بیش از هر عامل دیگر تحت تاثیر نوع شغل و شرایط كار و چگونگی برقرار كردن ارتباط با سایر افراد در  محیط كاری است. با این اوصاف شخص ممكن است ضمن كار دچار حالتهای مختلفی نظیر احساس رضایت یا عدم رضایت، امنیت و عدم امنیت شغلی، فشار یا استرس و ... شود و در مقابل هریك از این حالتها رفتارهای شغلی خاصی را از خود بروز دهد مانند كم كاری، غیبت و رها كردن شغل .

در حالت كلی می توان گفت با توجه به تفاوتهای فردی بین انسانها ( از نظر جسمانی و اجتماعی )  هر فردی قادر است با نوع خاصی از مشاغل حداكثر سازش را داشته باشد. هر جامعه ای برای تداوم حیات خود نیاز به كار دارد و انجام این كار قسمت اعظم از اوقات زندگی او را به خود اختصاص می دهد.

یكی از عوامل مهم در جلو گیری از بروز پدیده بیكاری ، ایجاد رضایت شغلی برای افراد است . با توجه به موارد ذكر شده می توان نتیجه گرفت رضایت شغلی، احساس روانی است كه از عوامل اجتماعی نیز متاثر می باشد. از طرفی مطالعه و بررسی تاریخچه توسعه و تحول جوامع صنعتی نشان می دهد كه نیروی انسانی ماهر و تعیلم یافته در تبدیل جوامع سنتی به صنعتی تاثیر انكار ناپذیری دارد و به همین اندازه در این تغییر بسیاری از كارگران فاقد این مهارت به جمع افراد بیكار اضافه می شوند.

پدیده بیكاری تا آن زمان كه به شكل بسیط  و پراكنده در حاشیه جوامع حضور دارد خطری جدی متوجه امنیت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جامعه نیست ولی اگر پدیده یاد شده كم اهمیت تلقی شود، همین موضوع به ظاهر ساده، به تدریج سلامت و امنیت آن جامعه را در معرض خطری جدی قرار خواهد داد.

به هر حال كاركردن و داشتن شغل از ضروریات فردی و اجتماعی است . هر انسانی سر انجام باید عهده دار شغلی شود و به وسیله آن زندگی خویش را اداره و به جامعه خود خدمت كند. دوام یك جامعه به میزان كار افراد آن بستگی دارد و جوامعی پیشرفت می كنند كه افراد آن در اشتغال كارآمدترند و سر انجام هر فردی با توجه به رغبتها و استعدادهای خود و نیازهای جامعه ، شغل مناسبی را بر می گزیند. عوامل متفاوتی در انتخاب شغل موثرند كه عدم توجه به آنها گاهاً منجر به رها كردن شغل از سوی فرد و بیكاری وی می انجامد از این عوامل می توان به خصوصیات فردی، خصوصیات جسمانی ، تجارب شخص ، راهنمائیهای والدین،امكانات فردی و اجتماعی و .. اشاره كرد.

بیكاری و انواع آن :

قبل از اینکه به سراغ بیکاری و انواع آن برویم بهتر است درخصوص چند سوال زیر تامل کنیم:

ü     کارچیست؟ کار فعالیتی نسبتاًدائمی است که به تولید کالا و خدمات می انجامد و برای آن دستمزدی در نظر گرفته می شود.

ü     چرا انسان به سوی کار می رود؟ قسمت عمده ای از نیازهای آدمی ضمن کار کردن تامین می شود و او به منظور تامین همین نیاز ها است که به کار روی می آورد.

ü     بیکار کیست؟ در علم اقتصاد بیکار به کسی گفته می شود که در سن کار ( 15-65) جویای کار باشد ولی شغل یا منبع درآمدی پیدا نکند. اما از نظر مرکز آمار ایران بیکار به کسی گفته می شود که بالای 10 سال داشته و در هفته قبل از آمار گیری فاقد کار است.

ü     مهمترین علل بیکاری چیست ؟ البته علل بیکاری بسته به شرایط و اوضاع فرهنگی، اقتصادی، اقلیمی، اجتماعی در کشورهای مختلف می تواند متفاوت باشد ولی عمدتا این پدیده ناشی از عواملی همچون :

ü     افزایش جمعیت و کمبود تقاضای نیروی کار

ü     گسترش اتوماسیون

ü     تبدیل جوامع سنتی به صنعتی

است که در قسمتهای بعدی به آن اشاره خواهد شد.

انواع بیکاری :

بیكاری را می توان به دو قسمت بیكاری ارادی و غیر اداری تقسیم بندی كرد كه بیكاری ارادی خود به چهار قسمت دیگر تقسیم می شود. در یك تقسیم بندی دیگر می توان بیكاری را از منظر بیكاری پنهان و آشكار ( غیر پنهان ) مورد بررسی قرار داد

جهت دریافت فایل بیکاری و عوامل موثر بر آن لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 1,900 تومان

خرید

برچسب ها : بیکاری و عوامل موثر بر آن , دانلود بیکاری و عوامل موثر بر آن , بیکاری , مدیریت , غیر اداری , بیكاری ارادی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر