امروز: چهارشنبه 5 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
بلوک کد اختصاصی

پست مدرن

پست مدرندسته: علوم اجتماعی
بازدید: 31 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 78 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 93

پست مدرن به مجموعة پیچیده‌ای از واكنش‌هایی مربوط می‌شود كه در قبال فلسفة مدرن و پیش‌فرض‌های Preassumptions آن صورت گرفته‌اند، بدون آنكه در اصول عقاید اساسی كمترین توافقی بین آنها وجود داشته باشد فلسفه پست مدرن اساساً به معارضه با شالوده‌گرایی foundationalism، ماهیت‌گرایی essentialism و رئالیسم برخاسته است برای مثال بنا به اعتقاد ریچارد رورتی مفروض

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

پست مدرن

پست مدرن به مجموعة پیچیده‌ای از واكنش‌هایی مربوط می‌شود كه در قبال فلسفة مدرن و پیش‌فرض‌های [Preassumptions] آن صورت گرفته‌اند، بدون آنكه در اصول عقاید اساسی كمترین توافقی بین آنها وجود داشته باشد. فلسفه پست مدرن اساساً به معارضه با شالوده‌گرایی [foundationalism]، ماهیت‌گرایی [essentialism] و رئالیسم برخاسته است. برای مثال بنا به اعتقاد ریچارد رورتی مفروضات [assumptions] شالوده‌گرایی مورد اعتقاد مشترك فلاسفه برجسته قرون شانزده، هفده و هجدهم میلادی، همان پیش‌فرض‌هایی هستند كه باید مردود شناخته شده و كنار گذارده شوند. به عقیده نیچه، هایدگر، فوكو و ژاك دریدا قدمت این قبیل پیش‌فرض‌های مردود به قدمت متافیزیك بوده و تجسم عینی آن را به بهترین وجه شاید بتوان در دیدگاه افلاطون مشاهده كرد.

ژان- فرانسوالیوتار حتی از این هم فراتر رفته و فلسفه پست مدرن را مقدم بر فلسفة مدرن می‌ داند، به معنا كه پیش فرض‌های فلسفه مدرنیسم از مشربی نشأت می‌گیرند كه عقاید بیان نشده پیشینی آن پست مدرن محسوب می‌شوند.

لذا فلسفه پست مدرن با توجه به آنچه گفته شد در بهترین وجه به مثابه مفهوم خوشه‌ای پیچیده‌ای تلقی می‌شود كه شامل عناصر زیر است: دیدگاهی ضد(یاپسا) معرفت شناختی؛ موضعی ضد ماهیت‌گرایی؛ ضدیت با واقع‌گرایی؛ ضدیت با شالوده‌گرایی؛ مخالفت با برهان‌های استعلایی و مواضع استعلایی؛ نفی تصویر موجود از شناخت به مثابه بازنمایی دقیق؛ حقیقت به مثابه متناظر یا مطابق با واقعیت؛ نفی نظریه توصیفات كلی؛ نفی واژگان‌های نهایی، یعنی نفی اصول، قواعد، تمایزات و مقولاتی كه بی‌هیچ قید و شرطی برای تمامی زمان‌ها، اشخاص و مكان‌ها الزام‌آور و قطعی تلقی می‌شوند؛ و نوعی سوءظن یا بدگمانی نسبت به فرا روایت‌ها به ویژه فرا روایت‌هایی كه شامل بهترین تجسم آن را بتوان در ماتریالیسم دیالتیك یافت. فلسفة پست مدرن همچنین توصیف و طرح ویژگی‌های این صورت غذای (منو) جریانات معارض در شكل نسبیت‌گرایی، شكاكیت یا نیهیلسم را نیز در  می كند. همینطور رویای سنتی نظام تبیینی كامل، یكه و بسته‌ای را كه اساساً از سوی جریانات معارض دو قطبی (دوگانه) تغذیه می‌شود، در می‌كند. علاوه بر این مظامین زیر را نیز غالباً‌ می توان در اندیشه پست مدرن یافت: انتقاد از بی‌طرفی و استقلال عقل- من جمله تأكید بر ماهیت یا سرشت تاریخی، قوم مدارانه و قویاً تقسیم‌بندی شده آن؛ مفهوم ساخت اجتماعی تصاویر دنیای واژگانی؛ گرایش به قبول تاریخ‌گرایی [historicism]؛ انتقاد از هر گونه تعارض یا تخالف غایی بین معرفت‌شناسی و جامعه‌شناسی شناخت؛ از هم گسیختگی سوژة مستقل با تاكید بر جایگاه صرفاً تاریخی تقسیم كار در فرایند تحصیل و تولید شناخت، و نوعی دوگانگی درباره روشنگری و ایدئولوژی آن.

پیش‌تر از این در اروپا و در دنیای انگلیسی زبان، مدت‌ها پیش‌ از آنكه اصطلاح «پست‌ مدرن» رایج گردد، بسیاری از این قرابت‌ها یا پیوندهای انتخابی [electove affomotoes] در مخالفت روبه‌رو شد با نظریه شناخت ناظر [spectator theory of knowledge] به طور سطحی و اجمالی مطرح شده بودند. در فلسفة انگلیسی این مفهوم در شكل مخالفت جان دیوئی با پوزیتیویسم، توصیف مجدد كاربست علمی توسط كوهن و تأكید ویتگنشتاین بر ماهیت بازی زبانی بازنمایی مطرح شد؛ پس از آن در انتقاداتی كه از سلار تا دیویدسن و كواین «بر اسطوره امر مسلم» وارد شده است؛ در ظهور معرفت شناسی طبیعی شده؛ و در ماهیت توصیفی اطلاعات و داده‌ها كه به نظریه وابستگی توصیفات مربوط می‌گردد، مطرح شده است.

در اروپا بسیاری از این قرابت‌ها یا تشابهات گزینشی پست مدرن، صراحتاً در چارچوب پساساخت‌‌گرایی مطرح شدند؛ گرچه در حملات هایدگر علیه بقایا و رسوبات اندیشه‌های دكارتی هوسول آثار و نشانه‌هایی به چشم می‌خورد ولی در موارد و نمونه‌های زیر نیز می‌توان به برخی از این قرابت‌های پست‌مدرنی برخورد كرد از جمله در: نفی توصیفات زیربنایی در مفهوم هوسرلی آن؛ حمله سوسور و ساخت‌گرایی علیه پیوستگی موضع استعلایی در برابر سوژه خود شفاف (سوژه‌ای كه معنی آن روشن است)، ساخت گشایی یا شالوده شكنی متافیزیك حضور دریدا؛ توصیف مجدد فوكو از معرفت یا دانش؛ تقارب و همگرایی بین ساخت‌گرایان اجتماعی فرانسوی و انگلیسی؛ حملات علیه زبان شرایط كمكی؛ و بالاخره مداخلات متعدد لیوتار علیه روایت‌های كلان. بسیاری از قرابت‌های پست مدرن در چالش‌های جهانی علیه فلسفه اخلاقی آنگونه كه در غرب، چه در فلسفه آلمان و فرانسه و چه در آثار السدیرمك اینتایر، برنارد ویلیامز، مارتا نوسبام و دیگران فهم شده است، به چشم می‌خورد. نیروی انتقادات پست مدرن را شاید به بهترین وجه بتوان در برخی چالش‌های نظریه فمینیستی مثلاً در آثار جودیت باتلر و هلن سیكسوس [Helen Cixous]  و بطور عام در نظریه جنسیت مشاهده نمود. زیرا در نظریه جنسیت مفهوم عقل به تنهایی به عنوان مفهومی «باز توصیف شده» است كه غالباً گفته می‌شود مفهومی است تكثیر شده، پدرسالارانه، انسان ترسانه [homophobic] و قویاً ارادی و اختیاری. (رابرت آودی، پست مدرنیته و پست مدرنیسم، 29- 31).

پست مدرنیسم پیكره پیچیده و درهم تنیدة متنوعی از اندیشه‌ها، آرا و نظریاتی است كه در اواخر دهة 1960 سربرآورد و هنوز در واپسین سال‌های دهة 1990 همچنان فعال و در حال پویایی و گسترش است. پست مدرنیسم در سرتاسر اروپا و ایالات متحد، بویژه در محافل آكادمیك و در میان دانشگاهیان، معماران، طراحان، هنرمندان، مجریان برنامه‌ها و در تبلغات و رسانه‌های گروهی و مطبوعات و وسایل ارتباط جمعی اشاعه و گسترش یافته است. واژه پست مدرن گفتمان‌های فراوان و متعددی را در پی داشته است، روندی كه همچنان ادامه دارد. غالباً در نگاهی ساده به آن بمثابه محملی برای صحبت كردن درباره «روح عصر» نگریسته می‌شود، بطوری كه بسیاری از كسانی كه تردید دارند معنی آن چیزی بیش از نوعی گاهشماری (كرونولوژی) باشد- مثلاً مربوط به آثار خلق شده بعد از 1965 یا همین حدودها- همچنان بسیار مشتاقند كه در سمینارها، كنفرانس‌ها و سمپوزیوم‌هایی كه درباره پست مدرنیته و پست مدرنیسم برگزار می‌شوند، حضور پیدا كنند. عمده‌ترین كارها، آثار و فعالیت‌هایی كه تحت عنوان پست مدرن صورت گرفت، اساساً در عرصة معماری و عمدتا در ایالات متحده آمریكا بود، و در عرصه علوم اجتماعی یا اندیشة اجتماعی نیز بدواً در فرانسه بود. 

جهت دریافت فایل پست مدرن لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

برچسب ها : پست مدرن , دانلود پست مدرن , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر