امروز: دوشنبه 3 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
بلوک کد اختصاصی

بررسی وضعیت خانوادگی و تحصیلی نوجوانان سارق

بررسی وضعیت خانوادگی و تحصیلی نوجوانان سارقدسته: علوم اجتماعی
بازدید: 64 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 55 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 96

مقدمه خانواده یكی از مهمترین و مقدسترین نهادهای اجتماعی است كه در طول تاریخ از جمله عوامل دوام و قوام جامعه بشری بوده و آنچه موجب نگرانی جوامع شده است صدمات و لطمات جبران‌ناپذیری است كه بر اثر فروپاشیدن این كانون ایجاد می‌شود

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

بررسی وضعیت خانوادگی و تحصیلی نوجوانان سارق

مقدمه

خانواده یكی از مهمترین و مقدسترین نهادهای اجتماعی است كه در طول تاریخ از جمله عوامل دوام و قوام جامعه بشری بوده و آنچه موجب نگرانی جوامع شده است صدمات و لطمات جبران‌ناپذیری است كه بر اثر فروپاشیدن این كانون ایجاد می‌شود .

صدماتی كه متوجه تمام اعضای خانواده منجمله فرزندان می شود . جدایی والدین برای فرزندان و خود آنها بسیار حایز اهمیت و قابل بررسی است چرا كه وضعیت فرزندان پس از طلاق و جدایی والدین از نگران‌كننده‌ترین و بحث‌انگیزترین جنبه طلاق بوده است . و این مسئله در صورت ازدواج مجدد والدین با دیگری ، ابعاد نگران كننده‌ای به خود می‌گیرد . دوره بلافاصله بعد از جدایی برای اكثر افراد یك دوره تضاد و دوگانگی عاطفی و تغییرات خلقی شدید است (معنوی ، 1362).

این تضاد و دوگانگی موجبات تغییرات عمیق در رفتار خانواده بخصوص و فرزندان پدید می‌آورد كه از جملة آن بزهكاری می‌باشد . از طرف دیگر مشخص شده است كه بیشتر بزهكاران متعلق به خانواده‌هایی هستند كه در آن از محبت و تفاهم اثر كمی وجود دارد و غالباً دارای خانواده‌های از هم پاشیده می‌باشند (نوابی نژاد ، 1362) .

كلوارد[1] (1965) می‌گوید :

در تئوری گذر از نوجوانی بطرف بزرگسالی كه توسط بلاك[2] نایدرهافر[3] بیان شده، بسیاری از مشكلاتی كه در رابطه با سازگاری نوجوانان می‌باشد مطرح شده است و كوششهای صورت گرفته است .

برای اینكه بزهكاری را بتوانند بعنوان یك مشكل اجتماعی توضیح دهند این مشكل معمولاً بر اساس سه وضعیت می‌باشد :

1-تغییر اساسی كه در وضعیت فرد ایجاد می شود به عنوان بحرانی در زندگی فرد می‌باشد .

2-شدت بحران بستگی به وسایل رسمی اجتماعی دارد كه این تغییرات را در جامعه تسهیل می‌كند .

3-رفتارهای غیرعادی و انحرافی ممكن است از این بحران ناشی شود .

عبور از دوران كودكی به سمت دوران بزرگسالی یك مسئله خیلی حساس می‌باشد و برای جوامع انسانی یك دوره‌ای فشارزا  ، بحساب می‌‌آید .

یك نوجوان در جوامع امروزی نمی‌تواند هر شغلی كه خواست بگیرد و بدلیل پیشرفت فشار روزافزون علم و تكنیك در زمینه‌های مختلف یك نوجوان برای اینكه مهارتی لازم را در این مورد كسب كند نیاز به آموزشهای طولانی‌مدت دارد و قاعدتاً در این دوره یك نوجوان بدلیل موقعیتی كه دارد نه می‌تواند نقش‌ پدری را عهده‌دار شود و نه می‌تواند همسری اختیار كند .

نوجوان علیرغم اینكه آمادگیهای لازم را در زمینه‌های عاطفی و بیولوژیكی دارند از اینكه عهده ‌دار نقشهای بزرگسالان شوند تا مدتی محروم می‌مانند و یك وضعیت خاصی دارند كه نه بزرگسال و نه كودك محسوب می‌آیند .

بنابراین نوجوانان علاقمند نقشهای بزرگسالان می‌باشند و می‌خواهند آن چیزهایی كه بزرگسالان دارند ، اینها هم داشته باشند .

ولی چون امكان دسترسی به این علائقشان بزودی میسر نیست این خودش می‌تواند علتی برای انحراف این نوجوانان باشد و با تشكیل دادن گروه‌های كوچك به آن خواسته‌هایی كه امكان دسترسی در آن شرایط برایشان وجود نداشت ، در این گروه‌ها برسند (cloward , 1970) .

بنابراین دوران كودكی پرمایه‌ترین دقایق عمر است . بایستی از تمام طرق ممكنه آموزش و پرورش و كلیه علوم حیاتی و روانی و اجتماعی برای سازندگی و تكوین یك شخصیت ایده‌آل از این وجود شكل‌پذیر بهره گیری كرد . از دست دادن این لحظات گرانبها جبران‌ناپذیر است . به جای اینكه سالهای نخستین عمر كودك را مهمل بگذارند تا در آن زمینه علفهای خودرو و هرزه بروید با دقت تمام آن را آمادة كشت ساخت و در آن بذر ثمربخش پاشید .

این كشت مستلزم شناسایی عمیق و فیزیولوژی و روانشناسی كودك و نیازهای مادی و روانی او است . فراموش نكنیم بزرگترین نیاز كودك محبت است ، كودك درس محبت ، رحم و شفقت ، نیكوكاری ،وفاداری ، صفا ،خلوص ، پاكی ، راستی ، صراحت لهجه ، رشادت ، شهامت ،شجاعت ، ازخودگذشتگی ، فداكاری ، ادب ، فروتنی ، تواضع ، عزت نفس ، تعاون ،سخاوت ،ا حسان ، ایثار ، حریت ، تقوا ، عشق به كمال و سایر سجایا و ملكات انسانی را در نخستین سالهای زندگی خود در دامن پرمهر و محبت پدرومادر از راه بذل محبت آنان می‌آموزد . كانون خانواده تنها پناهگاه و تكیه گاه امید اوست . خانواده آیینه شخصیت كودكان است. باید بكوشیم تا این آیینه شفاف و خالی از رنگ كدورت باشد .(كی‌نیا . م)

بیان مساله :

ویژگی اصلی تشخیص اختلال توداری ، داشتن الگوی تكراری و پیوسته تجاوز به حقوق اولیه دیگران یا تخطی از معیارها و ضوابط اجتماعی متناسب با سن است (wicks, 1984) از نظر پیروان مكتب كلاسیك ، بزهكار فردی است كه تحت اراده آزاد خود ، دست به عمل زده است كه موجب خسارات و زیان جامعه گردیده است. (كی‌نیا ، 1357)

مظلومان می‌گوید : به نظر (Anderson) عمل بزهكارانه پدیده‌ای از تظاهرات اجتماعی است و عاملی كه برای دفاع از خود آنرا مرتكب می‌شود . در واقع تغییر دهنده نوع دفاع ، یا نحوه دفاع می‌باشد .

زیرا او بدین‌وسیله قصد دارد كه خارج از اجتماع یا علیه آن به عمل دست بزند كه بتواند وجود خود را به اثبات برساند (مظلومان ، 1365) .

از نظر گود : سرقت متضمن روبه‌رو شدن با قربانی است و دزدی با تهدید به زور انجام می‌شود .

طبق تعریف مركز تحقیق فدرال :

سرقت به عنوان كوششی است برای بدست آوردن هر چیز باارزشی كه مورد مواظبت و پاسداری و امانت و كنترل شخص یا اشخاص می‌باشد . بازور و یا بوسیله تهدید به زور یا خشونت و یا با قراردادن قربانی در ترس انجام گیرد .(Goode , 1948) روان‌كاوان سرقت را بیان سمبولیك نیاز به محبت والدین می‌دانند ، كه البته بیشتر در مورد سرقتهای بی‌اهمیت صدق می‌كند .

بزهكاران ضعف‌من (Ego) دارند كه منجر به جرم غیرارادی می‌شود كه با احساس پشیمانی بعد از انجام عمل توام است .

ضعف فرامن (soper Ego) با بزهكاری نقشه كشیده توام است و شخص احساس گناه بعد از آن نمی‌كند . (اشكوری ، 1355) .

اهمیت و ضرورت تحقیق

از نظر (كی‌نیا) جای تردید نیست كه در بسیاری از خانواده‌ها فشارهایی وجود دارد كه همراه است با ترجیحات ، خصومت ، ناامنیها ، سختی ، خشونت ، و غیره و یا می‌تواند از آن نتیجه شود و این فشارها روی بسیاری از كودكان تاثیر و انعكاسهایی دارد . مشاهده چنین شرایط خانوادگی در میان بعضی از گروه‌های بزهكار منجر به تنظیم این فرمول شده است : « كودكی كه ایجاد مسائل پیچیده‌ای می‌كند كودكی است كه خود او دارای مسائل پیچیده است .»

« بزهكار از نظر عاطفی دچار اختلال است و اختلال عاطفی نتیجه قهری وجود اختلال‌های عاطفی خانوادگی است . روان‌پزشكان و روان‌كاوان اخیراً این نظریه را اثبات كرده‌اند و محتملاً در دورة ماست كه بزهكاری جوانان تا بدین حدود در تمام سطوح توجیه و تبیین شده است .»

معهذا این نكته مسلم نیست كه تمام بزهكاران و یا خانواده آنان تعداد زیادی از اختلالهای عاطفی دچار باشند . به علاوه توجیه و تفسیر بزهكاری یك موضوع نظری حائز اهمیت فوق‌العاده‌ای است كه تاكنون بدون جواب مانده است و جواب كلی و قاطع بدان داده نشده . قبول داریم كه بعضی از بزهكاران نوجوان به خانواده‌هایی تعلق دارند كه دچار تعارض و كشمكشهای خانوادگی و اختلالهای عاطفی هستند . اما این تضادها و اختلال‌های عاطفی می‌تواند موجب بروز تبهكاری شود به این معنی كه یا به كودك فرصت داده می‌شود تا موارد تماس خود را با تبهكاران افزایش دهد و یا در اثر عدم اهمیت خانواده در آشنا ساختن كودك با مسائل ممنوعه زندگی در جامعه است كه فاجعه بروز می‌كند .


جهت دریافت فایل بررسی وضعیت خانوادگی و تحصیلی نوجوانان سارق لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 5,900 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی وضعیت خانوادگی و تحصیلی نوجوانان سارق , دانلود بررسی وضعیت خانوادگی و تحصیلی نوجوانان سارق , وضعیت خانوادگی , تحصیلی نوجوانان , خانواده , نوجوانان سارق , سارق , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر