امروز: شنبه 26 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
بلوک کد اختصاصی

شیوه ای جدید برای مبارزه با مواد مخدر

شیوه ای جدید برای مبارزه با مواد مخدردسته: علوم اجتماعی
بازدید: 49 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 12 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 16

دانلود تحقیق شیوه ای جدید برای مبارزه با مواد مخدر با 16 صفحه در قالب ورد به شما عرضه می گردد

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

فرمانده محترم مركز مبارزه با مواد مخدر ناجا
با نهایت احترام به عرض می رساند، اینجانب پیرو ارسال نامه ی قبلی به موضوعیت- پژوهشی درباره شیوه ای جدید برای مبارزه با مواد مخدر به شماره، الف-۱/۱۰۰۱ در مورخه ۱۳/۲/۸۴- و پیگیریهای انجام گرفته، كلیات و جزئیات این طرح را (در برگ) بیان می نمایم. امید است كه این تحقیق منشاء تحولات پر خیری برای جامعه باشد.
قبلاً ذكر شده بود كه باید سرچشمه های تولید مواد مخدر را در آن سوی مرزها بخشكانیم و این امر با تمركز بخش اعظم قوای ما بر روی مبارزه با تولید این ماده در افغانستان میسر می شود. در واقع بایستی شیوه جدید مبارزه با مواد مخدر، همانا نابود كردن گیاه خشخاش در سطح منطقه كشت آن باشد. آن هم مبتنی بر روش ها و رفتارهای كاملاً علمی كه مستلزم توجه و اعتماد تصمیم گیران به آگاهی و دانش متخصصین امر می باشد.
در این زمان كه علم و دانش، سرفصل توسعه هر جامعه ای است، غفلت و نادیده گرفتن این مسئله، برای هر مجموعه ای، جز عقب ماندگی و در نهایت پشیمانی سودی نخواهد داشت.

در تحقیق صورت گرفته كه جزئیات آن را به تفصیل ارائه خواهیم كرد، مشخصه مهم این است كه برای به اجرا درآوردن روشهای زیر باید دارای یك نگاه و بینش علمی بود و سپس با كمك نهادهای دخیل در امر مبارزه با مواد مخدر، از جمله این مركز و یاری مراكز تحقیقاتی كه عمدتاً در حوزه های تخصصی علوم زیستی فعالیت می كنند، این پروژه را عملیاتی نمود.
محوریت علمی روش ها این موضوع است؛ خشخاش به عنوان یك گیاه، در بحث زیست شناسی، دارای یك سری فرصتها و تهدیدات برای بقاء و زندگی است كه در ارائه راهكارها سعی بر این شده با شناسایی این مشخصات، آنها را بررسی و در جهت به چالش كشیدن فرصتهای زیستی این گیاه و تبدیل آنها به تهدیدات و در انتها نابودی آن بكوشیم.

۱- روش جایگزین كردن: در این روش از گیاهان مناسب، برای جایگزینی با خشخاش استفاده می گردد. در این روش سعی می گردد گیاهی را جایگزین كنیم، متناسب با جغرافیا و تنوع آب و هوایی آن مناطق، كه دارای مؤلفه هایی برتر نیز باشد نظیر؛ هزینه و زحمت كمتر در فرآیند داشت، كاشت و برداشت، سود افزونتر، نگهداری و پرورش آسان، مقاوم در برابر عوامل محیطی، طبیعی و آفتها، قابل كشت در مناطق كم آب، قابل كشت و دسترسی در مناطق فاقد راههای ارتباطی و بسترهای حمل و نقل و در نهایت برآوردن رضایت مندی زارعان برای اجرا و كشاورزان دو راهكار پیشنهاد می گردد؛
الف- جایگزینی مستقیم: كه با جستجو در طبیعت، گیاه یا گیاهانی را متناسب با مؤلفه های فوق می یابیم.
ب- جایگزینی همراه با تغییرات زیستی: در این راهكار با توسل به فن آوری زیستی (بیوتكنولوژی) و مهندسی ژنتیك (كه علم شناسایی، انتقال و جابجایی ماده ژنتیكی موجود زنده است)، تغییرات مورد نظر را در گیاه جایگزین به وجود می آوریم تا قابلیتهایی را كه مدنظر ماست، به دست آورد. دستاورد این عمل، محصول ژنتیك یا تراریخته نام دارد.

قابل ذكر است، پیدا كردن گیاه یا گیاهان جایگزین كه تناسب خوبی با موقعیت جغرافیایی، اقتصادی و اجتماعی منطقه دارد از آن جهت بسیار ارزشمند و قابل تأمل است، كه بسیاری از مردم مناطق گوناگون افغانستان، خود نیز از كشت خشخاش ناراضیند و تنها به خاطر اجبار، فقر و شرایط اقتصادی خاص آن جامعه، دست به این عمل می زنند. كه اگر بتوانیم جایگزین مناسبی برای خشخاش بیابیم، نه تنها مخالفت و مقاومت مردم را نخواهیم داشت، بلكه آنان با رضایت خود به اجرای سریع و فراگیر این طرح نیز كمك می كنند.

۲- روش خرید محصول جایگزین: یكی از دلایل عمده كشت خشخاش در افغانستان به اذعان خود كشاورزان، نبود بازار فروش برای محصولاتی نظیر گندم، برنج و غلات آنان است. در عین حالی كه كشت این گیاهان در سابق رونق خوبی داشته اما با ورود محصول مشابه و ارزان خارجی (به ویژه آمریكایی)، عملاً كشت آنها نیز متوقف شد و زارعان برای گذران امور خود از روی اجبار به كشت خشخاش روی آورده اند. همچنین دولت افغانستان به دلیل ناتوانی و فساد در درون ساختار خود و نیز نیروهای بیگانه موجود در منطقه، رغبتی برای رشد بازار محصولات كشت جایگزین ندارند.
اما در این روش –با یك نظر اقتصادی- دولت ایران به عنوان خریدار، محصول كشت جایگزین را، به صورت مستقیم و با شرایط حمایتی و تضمینی از كشاورزان خریداری می نماید.

در این حالت مسیر طولانی فروش محصول كشاورزان و عرضه آن به بازار، كاملاً كوتاه می گردد و كشاورز بدون نگرانی از فروش محصول خود، به خوبی می داند كه خرید محصولش توسط دولت ایران تضمین شده و بدون كمترین دردسر به حق الزحمه خود می رسد. كه این خود عامل تشویق كشاورزان و اشتیاق مضاعف آنان برای این نوع كشت می شود. در اینجا به غیر از ایران، می توان بخشهای خصوصی ایرانی و خارجی كشورهای دیگر را هم به خرید تضمینی از كشاورزان افغانی ترغیب نمود كه نتیجه این كار، رقابت كشورها با یكدیگر بر سر خرید مستقیم از زارعان خواهد بود و سود این عمل باعث رونق بخشیدن به كشت جایگزین و ایجاد یك جریان منفی برای كشت خشخاش می گردد.
در این روش تجاری كه می توان آن را (برد-برد) نامید، برخلاف گذشته هم افغانستان و هم ایران سود خواهند برد.
مطلب دیگر آنكه در روش خرید تضمینی محصول، مسئله بسیار مهم پایبند بودن خریدار به تعهدات خود از جمله خوش قولی در زمان پرداخت وجه به كشاورز است و نباید تجربه تلخ بدقولی به كشاورزان ایرانی از سوی دولت ما، در آن سوی مرزها نیز تكرار شود كه به وجود آمدن حس بی اعتمادی نزد مردم، تمام زحمات اجرای برنامه ها را بر باد خواهد داد.

و نكته دیگر توجه ویژه به رقبای احتمالی محصول مورد نظر ما در سطح منطقه و بازارهای جهانی در زمان حال و اینده است، همچنین گیاه مورد نظر نباید به شیوه ای انتخاب گردد كه در صورت كشت در داخل افغانستان، تهدیدی برای كشاورزان و صنعت خودمان باشد.
قابل ذكر است قبل از توجه به روش خرید محصول جایگزین، ابتدا باید در روش شماره یك این تحقیق (جایگزین كردن) دقیق شد و آن را بررسی نمود. همچنین باید به مسائل اقتصادی طرح توجه ویژه گردد. از جمله اینكه، پس از خرید محصول كشاورزان، به بهترین نحو از آن استفاده ببریم تا زمینه موفقیت پروژه تضمین گردد، كه برای این مورد به چند روش می توان عمل كرد:
الف- خرید محصول و سپس تغذیه بازار داخلی افغانستان
ب- خرید محصول و به مصرف رساندن در بازار داخلی ایران
ج- خرید و آن و صدور به كشورهای ثالث

د- خرید محصول، فرآوری آن در یك فرایند صنعتی و سپس مصرف یا صدور آن، كه این روش دارای مزیت های ویژه از جمله ارزش افزوده بالا و كمك به صنعت و اقتصاد داخلی كشورمان است. به عنوان مثال می توان در جهت گسترش كشت یك نوع گل لهستانی (كه توضیحات آن در ادامه ذكر می شود) تلاش نمود و پس از خریداری آن و تبدیل به نوعی عطر، در جهت صادرات آن اقدام كرد.
ی- احداث مجتمع های فراوری در افغانستان برای كمك به صنعت و امر اشتغال در آنجا مواردی از محصول گیاهان جایگزین كه قابل خرید است:
الف- محصولات تولید شده با روش شماره یك و بند (ب) آن
ب- گندم و برنج، كه پتانسل بالایی برای كشت، همانند سالیان گذشته دارند. اما فعلاً به دلیل وجود محصول مشابه خارجی كه ارزان تر است، كشت نمی شوند.
ج- جو، كه وزارت جهاد كشاورزی در زمینه گسترش كاشت آن در مزارع تلاش هایی را انجام داده است.
د- زعفران، كه خود شخص حامد كرزای، برای كشت آن تبلیغ می كند.
ن- نوعی گل لهستانی، كه برای تولید عطر از آن استفاده می شود و گویا یك شركت فرانسوی خریدار آن می باشد. كاشت آن به صورت آزمایشی صورت گرفته كه نتایج خوبی را در پی داشته است. محل احتمالی كشت آن، در منطقه جنوب و شرق افغانستان و جلال آباد است.
و- قارچ های خوراكی، كه در یك مكان سربسته نیز قابل كشت است و درآمد زایی خوبی دارد.
ی- دیگر گیاهان متناسب با اهداف ما ….

۳- روش حمله با آفات: در این روش با شناسایی دشمنان طبیعی گیاه، آنها را به صورت هدفدار به كار می گیریم تا زمینه نابودی گیاه را فراهم آوریم.
در ابتدا با شناخت نقاط ضعف قسمتهای ساختاری گیاه، نظیر ریشه، ساقه، غنچه و گل و … آفات آنها را شناسایی كرده و از میان انواع جانداران نظیر جوندگان، خزنده ها، پرندگان، حشرات، كرمها، علفهای هرز، قارچها (كپك)، میكروارگانیسم ها و بیماریها هوامل تهدیدكنندگی زندگی گیاه را می یابیم. كه این مرحله اول است و در صورت عدم كسب نتیجه لازم، باز با اتكاء به فن آوری زیستی و مهندسی ژنتیك، این گیاه را با ذائقه آفت منطبق كرده و یا با روش های دقیق تر، حتی می توان برای آن آفتی را به وجود آورد. در روشهای بكارگیری آفت، می توان از شیوه تركیبی نیز سود برد و از چند آفت گوناگون برای هدف خود استفاده نمود.
نكته: در این روش به عنوان مثال می توان از یك حشره به عنوان عامل نابودكننده استفاده كرد یا از حشره ای دیگر (مانند زنبور) برای انتقال عامل نابود كننده به گیاه استفاده نمود.
قابل ذكر است، در اینجا باید به نحوه قرارگیری خشخاش و آفات آن، در چرخه و هرم زیستی موجود در طبیعت، توجه ویژه ای شود. همچنین آفات یاد شده باید دارای یك سری مشخصه هایی باشند نظیر:

– قابلیت پراكنده و فراگیر شدن خودجوش به صورت یك اپیدمی و در عین حال قابل هدایت از طرف ما.
– مقاوم در برابر سموم، آفت كشها، مواد شیمیایی، عوامل طبیعی، شرایط جوی، محیطی، جغرافیایی منطقه و به طور كلی هر عامل تهدید كننده، كه حتی می توان بااتخاذ شیوه هایی، این عوامل را برای اثربخشی بیشتر، كم اثر یا بی اثر نمود.

۴- روش مبارزه بیوشیمیایی: در این روش با شناخت دقیق و انتخاب مناسب مواد شیمیایی، به مبارزه علیه گیاه خشخاش می پردازیم. شیوه های آن استفاده از مواد بیولوژیك، سموم مهلك رایج یا ساخت مواد شیمیایی اثربخش است. كه می توان این نتایج را به دلخواه انتخاب و برآورده كرد:
الف- از بین بردن كامل گیاه
ب- معیوب ساختن گیاه
ج- عدم حصول دهی آن
د- حساس كردن گیاه به شرایط اقلیمی، جوی و نوسانات دما و …
و- ایجاد جاذبه و جلب آفات و جانوران برای از بین بردن كل مزرعه
در اینجا باید به نكته ای توجه كرد؛ آلوده كردن زیستگاه گیاه باید به صورتی باشد كه مواد، اثربخشی طولانی مدتی را در محل داشته باشند و گذشت زمان، تغییرات جوی، آبیاری، به هم زدن سطح زمین و دیگر پیشامدها باعث كاهش مقدار یا از بین رفتن تأثیر آن نشود تا در فصول دیگر كشت هم سد راه محصول دهی گیاه خشخاش باشد و این چرخه دائماً تكرار گردد.
در عین حال نباید تجربه تلخ یكی از NGO های خارجی، در زمینه سمپاشی مناطقی از ولایت ننگرها و كنرها، كه موجب از بین رفتن هر نوع گیاه، آلوده ساختن منابع آب و تهدید سلامت انسان ها شد را تكرار كرد، كه نارضایتی مردم، والیان، فرماندهان و مخالفت دولت، نتیجه این عمل ناشیانه بود.

۵- روش بكارگیری بذر معیوب: با كمك این روش ابتدا بذر گیاه خشخاش را با تكنیكهای علمی، تغییرات زیستی و ژنتیك می دهیم، به نحوی كه با كاشت آن، یكی یا همه مواد زیر حاصل گردد:
الف- تولید گیاه معیوب و بدون محصول (پوچ)
ب- آلوده كردن دیگر گیاهان خشخاش سالم به بیماری یا آفت
ج- ایجاد جاذبه برای آفات، جلب آنان و از بین رفتن گیاهان مزرعه
د- به وجود آمدن گیاهی كه برای كشاورز ایجاد مشكلات خاصی كند تا او مجبور به انهدام كردن مزرعه شود و یا كشت را در فصل زراعی بعد انجام ندهد.
و- پایین آوردن آستانه تحمل پذیری گیاه نسبت به عوامل محیطی
سپس بذ رمورد نظر را با بذر موجود در مناطق، جایگزین كرده یا با آنها آمیخته می كنیم تا در هنگام استفاده برای كشت، به اهدافمان برسیم.

این فقط قسمتی از متن مقاله است . جهت دریافت کل متن مقاله ، لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : دانلود تحقیق شیوه ای جدید برای مبارزه با مواد مخدر , دانلود , تحقیق , شیوه , ای , جدید , برای , مبارزه , با , مواد , مخدر , دانلود تحقیق , شیوه ای جدید برای مبارزه , با , مواد مخدر

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر