مقاله وظیفه مادر و تربیت فرزند در سال های آغاز زندگی در 16 صفحه ورد قابل ویرایش
قیمت فایل فقط 3,000 تومان
مقاله وظیفه مادر و تربیت فرزند در سال های آغاز زندگی در 16 صفحه ورد قابل ویرایش
فهرست
موضوع صفحه
مقدمه
وظایف مادر در دوران جنینی (تغذیه)
غذای مادر و تاثیر آن در جنین
جدول مقایسه احتیاجات غذایی یك فرد بالغ با زن حامله
غذاهایی كه مادر نباید مصرف كند
توصیههای عبادی در ایام بارداری
تاثیر شیر در تربیت كودك
اهمیت مادر در تكوین شخصیت كودك
كودكستان جای آغوش مادر را نمیگیرد
چند نكته اخلاقی- عبادی در رابطه با «رفتار با كودكان»
نتیجه
فهرست منابع
مقدمه
خوشحالی یا بد حالی، بهروزی یا سیه روزی هر یك از انسانها در گرو «تربیت» است و این مهم به عواملی همچون ساختار فرهنگی خانواده (پدر، مادر، برادر، خواهر، دایی، عمه، خاله، عمو و دیگر بستگان نزدیك سببی و نسبی)، محیط آموزشی، محیط زندگی، محیط كار، حاكمیت سیاسی كشور و كم و كیف تعلیمات بستگی دارد. این عوامل با یكدیگر ارتباط طولی و تكمیلی دارند و در عین حال میتوانند همدیگر را خنثی یا تخریب كنند به هر جهت همه این عوامل به نوعی در قبال انسان و تعلیم و تربیت او مسئولند و در این بین، مسئولیت پدر و مادر نسبت به فرزندش، پیشتر و مهمتر از دیگران است. و البته نقش مادران جایگاه مخصوص به خود را دارد چرا كه اخلاق اعضای جامعه، به اخلاق مادران وابسته است. در اثر فعالیت اخلاقی، اجتماعی و فرهنگی مادر، تمدنی انسانی و معنوی یا تصنعی و ماشینی پدید می آید. خشونتها، سبك سریها، لجاجتها حدود زیادی بستگی به طرز فكر مادر دارد. جامعه بیتفاوت یا حساس، تمدنی ویرانگر یا آباد كننده بستگی به افراد دارد كه در دامان مادران رنگ و خوی گرفتهاند. صلحها و جنگها غالبا از درون خانواده به ویژه مادران پایهگذاری میشود.
وظایف مادر در دوران جنینی (تغذیه)
اگر چه پدر و مادر در ساختمان اصلی كودك، سهیم میباشند، زیرا تخمك زن و اسپرم مرد باید فرزند را بسازند ولی مادر، از نظر اینكه متجاوز از نه ماه باید جنین را در رحم خود نگاه دارد، به شرایط زندگی جنین مستقیما موثر است. پس سهم و مسئولیت او در ساختمان فرزند سالم بیش از پدر خواهد بود: پدر پس از انجام عمل زناشویی هیچ دخالتی در طرز رشد و نمو جنین ندارد. این مادر است كه باید شرایط خاصی را در این مدت اجرا نماید و در طور زندگانی كند در جنین اثری خواهد داشت نظر به اینكه جنین غذای خود را از طریق مادر دریافت میكند باید مادر، شرایط غذایی خود را هماهنگ با احتیاجات رشد جنین نماید.
غذای مادر و تاثیر آن در جنین
تردیدی نیست كه جنین غذای خود را از بدن مادر میگیرد و چنانكه در روایات، به این مطلب تصریح شده است.
خداوند در قرآن میفرماید:
1- «ما انسان را در رنج آفریدیم یعنی آن چنانكه در شكم مادر به رنج اندر است، او را آفریدیم، غذای جنین از چیزی است كه مادر میخورد و میآشامد»[1]
2- «وقتی جنین در شكم مادر قرار گرفت صورت او مواجه با پشت مادر است. دستهای او روی پیشانی، و چانه او روی زانون است به هیبت شخص محزون و اندوهناك پس او مانند اسیری است كه به وسیله رشتهای از ناف خود به ناف مادرش مربوط است، و به وسیله آن تا روزی كه برای تولد او معین گشته است از خوردنیها و آشامیدنیهای مادر استفاده میكند».[2]
بنابراین به اهمیت خوراك مادر پی میبریم: غذایی كه مادر میخورد به وسیله خون جذب شده و از این راه مورد استفاده بافتهای مختلف بدن مادر و جنین قرار میگیرد. وقتی مواد لازم جهت ساختمان بدن جنین در جریان خون مادر وجود داشت، جنین میتواند آنچه برای رشد خود احتیاج دارد به دست آورد . اگر خوراك مادر فاقد مواد ضروری نباشد در این صورت خون، مواد مورد احتیاج بدن را از بافتهای مادر گرفته، در دسترس او میگذارد. و بدیهی است این عمل وقتی صورت میگیرد كه مواد مورد بحث، در بدن مادر وجود داشته باشد. بنابراین به خوبی میتوان فهمید مادر كه اندازه كافی و صحیح نخورد برای او و جنینی كه در رحم دارد چه پیش میآید برای توضیح احتیاجات غذایی یك آبستن و مقایسه آن با احتیاجات یك زن بالغ و عادی جدولی را در اینجا میآوریم:
تاثیر شیر در تربیت كودك
درشروع شیر دادن ذكر «بسم الله الرحمن الرحیم» را فراموش نكنید. در روایتی از پیامبر اسلام (ص) وارد شده است: هر امر با ارزش و مهمی كه بدون این ذكر انجام شود ناقص و بدون نتیجه خواهد ماند.
با یاد امام حسین (ع) به كودك خود شیر بدهید، به استناد آنچه وارد شده است كه حضرت فرمودند: «ای شیعه من هر گاه آب گوارا مینوشید مرا یاد كنید»
مادر در هنگام شیر دادن باید كودك را نگاه كند و با او حرف بزند و در سخن گفتن به ایام شهادت و ولادت ائمه (ع) توجه كند و نگران فهم كودك نباشد. مادری كه میخواهد فرهنگساز باشد و فرهنگ اهل بیت (ع) را به كودك خود منتقل كند، لازم است فرهنگ دین داشته باشد و با فرهنگ دین كودك را تغذیه و پرورش دهد.
صبر و آرامش، عصبانیت و تندخویی، افكار سالم و یا غیر سالم، گذشت و رافت اسلامی و یا لجاجت و انتقام گیری شما، همه و همه بر روی كودك تاثیر خواهد گذاشت. پس آینده فرزندتان در گرو اعمال و برخورد شما مادران است.
اهمیت مادر در تكوین شخصیت كودك
كودكی وقتی میبیند این مادر است كه بیش از همه از او پرستاری و مواظبت میكند، انواع خوراكیهای گوارا برایش فراهم میآورد و به او صادقانه مهر میورزد میان آنان یك رابطه محبت آمیز و استوار برقرار میشود. كودك صلاح خود را در پیروی از دستورهای مادر میداند اما اگر مادر موجودی خونسرد، بیقید یا بیترحم باشد ممكن است كودك را به واكنشهای شدید وادارد و او را موجودی خودخواه، نادان، سنگدل و غیر قابل اعتماد به شمار آورد.
این نگرشهای مثبت و منفی در «ساخت روانی» كودك دارای تاثیری بس عمیق است. مدارك و شواهد تحقیقی ثابت كردهاند كه ارتباط میان مادر و فرزند؛ نه تنها از زمان تولد، بلكه حتی پیش از آن نیز اثر مهمی در رشدروانی كودك دارد. اشتیاق مادر به داشتن یا نداشتن كودك دلیلی بر این مدعاست و دارای اثری تعیین كننده در رابطه مادر و كودك است. شخصیت مادر و نگرش او نسبت به كودك نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. مادر خونسرد و بیتفاوت و مادر پرمحبت و وظیفهشناس هر كدام در ساخت روانی كودك تاثیرهای متفاوتی دارند. همچنین، مادری كه به فرزندش آزادی و ابتكار عمل میدهد با آن مادری كه در هر یك از اعمال فرزند خود به دقت نظارت دارد فرزند جداگانهای تربیت میكند.
بعضی از روانشناسان معتقدند میان مادرانی كه خود به فرزندانشان شیر میدهند مهر مادری و فرزندی بیشتری وجود دارد تا مادرانی كه چنین نمیكنند. گروهی دیگر از روانشناسان اعتقاد دارند كه نگرش گرم و سرد مادر نسبت به كودك موجب سازگاری و ناسازگاری كودك در آینده میشود، بررسیها نیز تایید كردهاند مادرانی كه برای مدتی طولانی با گرمی محبت به پسرانشان از شیر خود دادهاند بیش از همه فرزندان سازگاری داشتهاند. اما دختران در همین شرایط سازگاری نسبی داشتهاند و پسران و دختران كه از مادران سر و كم محبت شیر خوردهاند اغلب دارای مشكلات رفتار بودهاند.
كودكستان جای آغوش مادر را نمیگیرد
یكی از جریان هایی كه در جهان غرب به وجود آمد، در نقاط دیگر جهان نیز رواج پیدا كرد و لطمههای بزرگی به شخصیت كودكان و در نتیجه به جامعه بشریت زد تاسیس كودكستانها هر چند از جهت ظاهری بسیار مدرن و پاكیزه است ولی هرگز عواطف و احساسات كودك را ارضا نمیكند و مزایای تربیتی را كه گفته شد تامین نمینماید.
قیمت فایل فقط 3,000 تومان
برچسب ها : تحقیق وظیفه مادر و تربیت فرزند در سال های آغاز زندگی , پروژه وظیفه مادر و تربیت فرزند در سال های آغاز زندگی , مقاله وظیفه مادر و تربیت فرزند در سال های آغاز زندگی , دانلود تحقیق وظیفه مادر و تربیت فرزند در سال های آغاز زندگی , وظیفه مادر و تربیت فرزند در سال های آغاز زندگی , وظیفه مادر , تربیت فرزند , آغاز زندگی