امروز: شنبه 26 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
دسته بندی صفحات
بلوک کد اختصاصی

گزارش کارآموزی کارخانه کمپوت و کنسرو رضوی

گزارش کارآموزی کارخانه کمپوت و کنسرو رضویدسته: فنی و مهندسی
بازدید: 44 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 19 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 19

گزارش کارآموزی کارخانه کمپوت و کنسرو رضوی در 19 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

گزارش کارآموزی کارخانه کمپوت و کنسرو رضوی در 19 صفحه ورد قابل ویرایش



مقدمه:

كارخانه كمپوت و كنسرو ممتاز رضوی زیرمجموعه كارخانه كنسرو و سردخانه رضوی است، كه دارای ظرفیت پائین تری نسبت به كارخانه اصلی می باشد و در محدوده جدایی ازكارخانه اصلی واقع شده.

این كارخانه كه از موقوفات آستان قدس رضوی است و در شهرك صنعتی مشهد در خانه 1 واقع شده است.

تولیدات این كارخانه شامل سس مایونز، سس كچاپ انواع كنسرو و كمپوت (بستگی به فصل).

كه در زمان كارآموزی اینجانب تولیدات كارخانه شامل سس مایونز و كچاپ و كنسرو لوبیای آبگوشتی و كمپوت گلابی بوده است.

كارخانه حدوداً 30 نفر پرسنل اصلی و موقت داشته كه در زمان پیك كاری تعدادی كارگر فصلی اضافه می شود.

و آزمایشگاه كنترل كیفی كارخانه در هر شیفت 2 كارشناس فنی دارد.

پروسه تولید كنسرو لوبیای آبگوشتی:

لوبیا بعد از خریداری به وسیله كامیون وارد كارخانه شده، نمونه گیری شده و آزمایشات كنترل كیفی لازم بر روی آن انجام می گیرد. و بعد از مثبت بودن آزمایشات كیفی لوبیای ما كه از نوع آبگوشتی می باشد وارد انبار می شود.

آزمایشات كیفی كه بر روی لوبیا انجام می شود شامل: تست خار و خاشاك، تعداد در 100 گرم و ... می باشد كه در زیر به آنها اشاره می شود.

لوبیا توسط كارگران از كیسه ها تخلیه و وارد دستگاه شن گیر (بوجاری) شده سپس وارد شن شوئی شده و كاملاً شسته و تمیز می شود و سپس در شبكه های بزرگ به مدت 48 ساعت خیس می خورد.

بعد از طی این مدت در روز كاری، ابتدا در حوضچه شستشو لوبیاها شسته شده و سپس با بالابر یا الواتور به دستگاه بلانچ وارد می شوند كه دمائی حدود 120 درجه سانتی گراد دارد سپس بعد از طی مسیر بلانچ بر روی نوار سورت انتقال یافته كه توسط كارگران كاملاً تمیز شده و لوبیاهای خراب جدا می شوند.

بعد از آن به سینی پر كن وارد شده كه دستگاهی چرخان است و دارای مخازنی به وزن قوطی ماست كه توسط اوپراتور و توسط تیغه مربوطه مخازن كاملاً پر شده و به كیل مورد نظر می رسند و در انتدا به داخل قوطی ها تخلیه می شوند.

قوطی ها از طریق نوار مخصوص از قسمت مربوطه كه عملیات استریل بر روی آنها انجام شده وارد خط می شود.

قوطی های پر شده به مرحله بعدی كه تنظیم دقیق وزن است می رسند و توسط كارگر این كار صورت می گیرد. كارگر قوطی ها را فقط چك می كند و در صورت خالی بودن سر قوطی یا افزایش بیش از حد قوطی آنها را تعدیل می نماید و وزن قوطی ها را هر چند دقیقه اندازه می گیرد تا طبق استاندارد مربوطه باشند.

سس كنسرو لوبیا هم كه مخلوطی از انواع ادویه جات می باشد مانند (گلپر، پودر كاری، پودر پیاز، فلفل قرمز، فلفل سیاه و فلفل سفید، سركه و روغن) در این قسمت به قوطی ها توسط فیلر سس اضافه می شود. سپس قوطی به داخل تونل انراست رفته و پس از طی زمان لازم و عبور از آن دربندی شده و سپس اتوكلاونداری صورت می گیرد.

كه در اتوكلاو عملیات استریل بر روی آن انجام می شود. عملیات پخت 70 دقیقه به طول می انجامد و دمای لازم برای این عمل 321 درجه سانتی گراد معادل 2/1 آنگستروم است.

سپس قوطی ها به داخل حوضچه آب سرد منتقل شده و سرد می شوند. بعد از سرد شدن و خشك شدن اتیكت زده شده و تاریخ تولید و مدت انقضاء توسط جت پرینتر بر روی آنها ثبت می شود.

بعد از آن بسته بندی و داخل دستگاه شرینك شده و بسته بندی كامل می شود. انبارگذاری آخرین مرحله تولید است.

قوطی ها 15 روز قرنطینه می شوند تا طی این مدت اگر شكلی برای آنها پیش آید معدوم شوند. و می توان گفت كنسروها مدت 18 ماه تا 2 سال تاریخ انقضاء دارند.

در صورت اتمام مدت قرنطینه و نبود شكل خاص كمپوت لوبیای آبگوشتی ما آماده روانه شدن به بازار مصرف می باشد كه توسط ماشین بارگیری شده، فاكتور می شوند و از كارخانه خارج.

آزمایشات كنترل كیفی مربوطه:

آزمون درصد خار و خاشاك لوبیا: ابتدا توسط دستگاه روپ از ماشین محل لوبیا نمونه برداری شده و به آزمایشگاه آورده می شود و این آزمایش به شرح زیر انجام می گیرد:

-    مقدار 100 گرم از نمونه را با ترازو وزن كرده و دراین مقدار نمونه میزان شن و سنگ، درصد لوبیای معیوب، درصد لولپه ها و درصد لوبیای چروكیده و آفت زده را مشخص می نمائیم. بعد از این عدد را بر كل نمونه تعمیم می دهیم و میزان افت محصول را مشخص كرده.

-    آزمایش وزن كنسرو لوبیا: كنسرو را توسط سرباز كن باز كرده  و سطح سس كنسرو را بر روی قوطی از داخل علامت زده كه این علامت برای آزمون درصد پر ی است كه به آن اشاره می شود.

درصد پری كنسرو بر طبق استاندارد باید 60% وزن آبكش لوبیا باشد.

قوطی لوبیا را بر روی صافی آبكش خالی كرده و آن را می شوئیم سپس لوبیا ها را وزن نموده و قوطی خالی را هم وزن می نمائیم. سپس وزن كل قوطی را از قوطی خالی كم كرده و وزن محتوری قوطی به دست می آید.

سپس تناسب بسته و درصد آن را به دست می آوریم.

برای مثال:

وزن محتوی      432 = 60 – 492

وزن آبكش شده            219 گرم

وزن قوطی خالی            60 گرم                                                100%               432

وزن كل قوطی              492 گرم                     50% =     x%                 219

آزمایش درصد پری:

قوطی علامت زده را برداشته و تا علامت آن آب معمولی می نمائیم سپس وزن پر می نمائیم. (برای نمونه 460 گرم)

مجدداً وزن پر شده را هم می گیریم. برای نمونه 483 گرم سپس تناسب گرفته و درصد پری را محاسبه می نمائیم.

                                                                                    100%               483

                                                درصد پری       95%  =     x%                460

آزمایش درصد نمك سس كنسرو لوبیا:

درب قوطی را باز كرده سپس سس آن را جدا و 1 گرم از آن را در بشری ریخته و به وسیله ترازو وزن می نمائیم. سپس آن را به وسیله 2 سی سی آب مقطر رقیق كرده و چند قطره كرومات پتاسیم به آن اضافه می نمائیم و با نیترات نقره از تیتر می نمائیم. نقطه ختم عمل با رنگ قرمز آجری مشخص می شود.

وزن نمونه: 1 گرم

حجم تیتر: 8/0

و سپس به وسیله فرمول زیر % نمك آن را به دست می آوریم:

                        8/0 % نمك % =

تست تعداد لوبیا در 100 گرم:

برای این آزمایش ترازو را صفر كرده و 100 گرم لوبیا را وزن می نمائیم. و تعداد لوبیا در 100 گرم را شمرده. استاندارد مربوطه حداكثر 95 عدد لوبیا در 100 گرم می باشد كه نامناسب بودن لوبیا توسط این رنج مشخص می گردد.



آزمایشات حین فرآیند:

شامل چك كردن دقت شیشه شور، وزن درست فیلرها درتی عمل لیبل شرینك، تست عمل جت پرینتر و ... كه در زیر به برخی از آنها اشاره می نمائیم:

برای تست صحت كار فیلرها هر 2 ساعت از خط و از قسمت قبل پر كن نمونه شیشه ای برداشته و با كسر وزن هر شیشه وزن سس را اندازه گیری می نمائیم تا دقت كار فیلر برای ما ثابت شود.

در صورت مشاهده هر گونه تغییر در وزن اصلی سس به اوپراتور مربوطه اطلاع داده تا نقص مربوط به دستگاه را برطرف نماید.

لیبل شرینك را هم مرتباً باید تست كرد چون گرمای زیاد لیبل ما را سوزانده و كمی حرارت هم باعث چروك شدن لیبل شده پس حرارت متعادل را پیدا كرده و آن را كنترل می نمائیم.

جت پرینتر: جت پرینتر شامل 2 قسمت می باشد یك بخش كامپیوتری و بخش دیگر كه عملیات مارك زدن را انجام می دهد. كه اطلاعات مربوط به هر محصول را به بخش كامپیوتری داده و سپس دستگاه استارت می خورد.

خطای دستگاه كم می باشد ولی چك كردن آن لازم می باشد.

تست میكسر: میسكر به دلیل حساسیت عملیاتش از اهمیت بالایی برخوردار می باشد كه برای ثبت آن می توان زمان لازم را ثبت كرد.

مخازن آب نمك و سركه و روغن هم چك می شوند تا اشكالی در حین فرآیند به وجود نیاید.

آزمون میانگین تخم مرغ در كارتن: كه اگر این میزان عدد 65 به بالا شود تخم مرغ های ما درشت محسوب می شوند اگر بین 65-55 عدد شود متوسط و زیر عدد 55 ریز می باشند.

برای این منظور وزن كارتن خالی و وزنه شانه ثبت شده و محاسبه می شود در یك كارتن چند تخم مرغ و چند شانه وجود دارد. و بدین ترتیب تعداد تخم مرغ هر كارتن محاسبه می شود.

آزمایش تازگی تخم مرغ: برای این منظور چند روش وجوددارد كه شامل:

1-   تخم مرغ را در نور گرفته و كوچك بودن پرده انتهائی آن دلیلی بر كهنه بودن آن می باشد.

2-  تخم مرغ را درآب نمك 3% قرار داده اگر پائین رود می گوییم تخم مرغ تازه است و اگر بالای آب نمك ایستاد تخم مرغ كهنه شده.

3-  راه دیگر شكستن تخم مرغ و تست رنگ آن است هر چه تخم مرغ رنگ كمتری داشته باشد دارای كیفیت بالاتری می باشد.

و اگر هم چروكیدگی در داخل حس شود دلیل بر كهنگی آن است.

نكته: وزن كاغذ شانه تخم مرغ مهم است چون فروشنده می تواند از این راه به كارخانه ضرر زده  و كم فروشی كند . پس تست آن لازم است.

زوغن آورده شده به كارخانه در تانكر مربوطه ذخیره می شود و 2 آزمایش مهم برای آن الزامی است. اسیدیته و پروكسید كه میزان اسیدیته 3/0-1/0 و میزان پروكسید باید 0% و حداكثر 1/0% باشد.

در مورد سركه اسیدیته بسیار مهم است كه حداكثر باید 11-10 باشد كه زیادی آن باعث ترشی و كم بودن آن هم ایجاد مشكل می كند چون اسیدیته لازم را به ما نمی دهد.

نقطه بحرانی سس مایونز سالمونلا و اشرشیاكلی است و PH مایونز هم باید زیر عدد 4 باشد و اسیدیته سس هم باید از 6/0 بالاتر باشد.

مایونز سرد پروسس است و همیشه باید دقت شود میكروب واردنشود چون ما حین فرآیند حرارتی نداریم تا بتوانیم آن را دفع نمائیم.

با دستگاه فیلر می توان اوزان مختلف را برای سس ها در نظر گرفت مانند 200 گرمی، 1 كیلوگرمی، 850 گرمی.

آزمایش اسیدیته مایونز: بشر 200 سی سی را برداشته به میزان 15 گرم سس مایونز به داخل آن منتقل كرده سپس مگنت را در داخل بشر قرار داده و روی دستگاه مغناطیس می گذاریم مقدار 100 سی سی آب مقطرخنثی هم به آن اضافه می نمائیم سپس دستگاه را روشن كرده و چند دقیقه به آن زمان می دهیم.

بعد از طی شدن زمان لازم با سود از نرمال آن را تیتر می نمائیم نقطه ختم عمل با رنگ صورتی كم رنگ مشاهده می شود.

سپس با استفاده از فرمول زیر اسیدیته را محاسبه می نمائیم:

= (درجه اسید غالب   006/0  100 مقدار مصرفی

                                    15



آزمون اسیدیته سركه: مقدار 10 سی سی سركه را با سود 5/0 نرمال تیتر می نمائیم و قبل از تیتر كردن چند قطره فنل فتالئین اضافه می نمائیم.

حال از فرمول زیر مقدار اسیدیته را محاسبه می نمائیم:

اسیدیته = 03/0  10  مقدار مصرفی

آزمون اسیدیته روغن: مقدار 15 گرم روغن را با حلال الكل اتیلیك + كلروفرم+ فنل مخلوط كرده (40-30 سی سی حلال)

سپس با سود 1/0 نرمال تیتر را انجام می دهیم. نقطه ختم عمل با رنگ صورتی مشخص می شود.

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی کارخانه کمپوت و کنسرو رضوی , کاراموزی کارخانه کمپوت و کنسرو رضوی , کارورزی کارخانه کمپوت و کنسرو رضوی , دانلود گزارش کارآموزی کارخانه کمپوت و کنسرو رضوی , کارخانه کمپوت و کنسرو رضوی , کارخانه , کمپوت , کنسرو , رضوی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر